Diari Més

L'OCH presenta una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi per insults homòfobs a Santi Vila

L'entitat denúncia també «possibles comentaris homòfobs» de policies a Oriol Junqueras

Imatge d'arxiu del president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez.

L'OCH presenta una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi per insults homòfobs a Santi VilaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) i l'entitat Arcopoli han presentat una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi de Madrid perquè asseguren que hi va haver crits de 'marieta' a Santi Vila a l'entrada a l'Audiència Nacional. A banda, l'OCH ha denunciat els possibles comentaris homòfobs contra Oriol Junqueras en un vídeo publicat a diversos mitjans en el qual es pot veure i escoltar a uns «possibles policies» custodiant l'Audiència Nacional i fent comentaris com ara «al osito verás como lo van a poner» o «hasta que lo pongan a cuatro patas y le arreglen el ojo».

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat a l'àrea LGTBI de la Generalitat «l'actuació immediata» davant aquest «possible i greu» cas d'homofòbia a l'empara de l'article 11 de la Llei 11/2014 i del protocol del deure intervenció.

Eugeni Rodríguez ha recordat que «la situació política no ha de servir mai d'excusa perquè els missatges d'odi LGTBI-fòbics aflorin i quedin impunes». En aquest sentit, ha explicat que «els insults al crit de 'maricón' a l'exconseller d'Empresa, Santi Vila, el dijous 2 d'octubre van ser denunciats i notificats a Arcopoli i a l'Observatorio Madrileño Contra la Homofobia, els quals han denunciat els fets davant la Fiscalia de Delictes d'Odi de la Comunitat de Madrid perquè s'investiguin».

tracking