Diari Més

L'advocat de Junqueras, Mundó i Romeva denunciarà les condicions del trasllat

Assegura que tots tres estan «bé i serens» i reitera que presentaran un recurs contra la decisió de la jutgessa Lamela

Imatge d'arxiu de l'advocat Andreu Van den Eynde.

L'advocat de Junqueras, Mundó i Romeva denunciarà les condicions del trasllatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat d’Oriol Junqueras, Carles Mundó i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, ha anunciat aquest divendres dia 3 de visitar-los al Centre Penitenciari d’Estremena que presentarà una denúncia per les condicions en què tots tres van ser traslladats aquest dijous des de l’Audiència Nacional a la presó. Van den Eynde ha explicat que les condicions del trasllat no van ser «les correctes», tot i que no ha concretat els termes en què es podrien haver produït maltractaments. «Això és una cosa que hauran de dir ells, i no caurem en l’error d’avançar-ho fins que no haguem presentat la denúncia per donar-los aquest avantatge, però si el trasllat es va fer per part de gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer». També ha apuntat que tot i que la situació en què es troben els tres exconsellers cessats és «molt dura», tots tres estan «bé i serens», i ha reiterat que la defensa presentarà un recurs contra la decisió de la jutgessa Lamela de decretar presó incondicional.

Van der Eynde ha fet declaracions als mitjans després de la visita que ha fet durant mes d’una hora als tres consellers destituïts que representa. Ha apuntat que tots tres es troben al mòdul d’ingressos i obtenint la mateixa informació que necessiten els familiars sobre com veure’ls i comunicar-se. També ha apuntat el «seny» ha fet que el govern espanyol no hagi aplicat una política de dispersió que «hagués estat intolerable des del punt de vista humanitari».

L’advocat ha apuntat que encara no se sap si tots tres estaran a mòduls diferents i que, a mode de missatge, tots tres han volgut «enviar-nos la seva força» estan atents a la resposta que hi ha fora. «Tenen ganes de saber que fem i pensem, i tenen ganes de saber de la seva família», ha afirmat. «Estan bé, tranquils i ferms», ha dit, «tot i que estan en una situació molt dura» estan «esperant que els donem el nostre suport des de fora».

L’actitud de Puigdemont «no ha influït per a res» en la decisió de la jutgessa

Van der Eynde també s’ha mostrat convençut que l’actitud del president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, «no ha influït per a res» en la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, de decretar presó per als seus clients. Segons Van der Eynde, la jutgessa hagués adoptat la decisió de decretar presó «en qualsevol circumstància».

tracking