Diari Més

El Consell de l'Advocacia Catalana es mostra preocupat per «l'impacte social» de l'empresonament dels consellers

Respecta la resolució judicial però considera que podria ser «més proporcionada»

El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Carles McCragh en una imatge d'arxiu.

El Consell de l'Advocacia Catalana es mostra preocupat per «l'impacte social» de l'empresonament dels consellersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de l'Advocacia Catalana ha mostrat a través d'un comunicat la «preocupació» per «l’impacte social» que «ha provocat» l'empresonament del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i de set consellers, tots destituïts pel govern espanyol en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El Consell respecta la resolució de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela però creu que podria ser «més proporcionada», amb mesures cautelars «menys costoses» per a la llibertat de les persones. Més enllà d'això, la institució vol «deixar constància» de la «necessitat imperiosa» de la «tornada a la calma, al diàleg i al sentit últim» de les expressions «democràcia, dret de defensa, estat de dret i separació de poders».

Al mateix comunicat, el Consell de l'Advocacia Catalana opina que es «responsabilitat de tothom assossegar» la convivència «amb racionalitat i perspectiva». I afegeix que la manca de solucions en l’àmbit polític no pot comportar «l’exigència de solucions» als que «amb major o menor encert han de resoldre en justícia».

tracking