Diari Més

Millo adverteix l'independentisme que si guanya les eleccions amb el mateix programa que el 27-S no el podrà aplicar

El delegat del govern espanyol a Catalunya assegura que «Espanya és una democràcia», i opina que Puigdemont «no és sincer» quan diu que no tindria un judici just

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

Els alcaldes del Montsià reclamen la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric MilloACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha advertit l'independentisme que si guanya les eleccions del 21-D amb el mateix programa electoral que el 27-S de 2015 no el podrà aplicar. En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, l'exdiputat parlamentari del PPC ha insistit que tothom es podrà presentar als comicis convocats per Mariano Rajoy amb el programa que vulgui, però ha reiterat que només es podrà dur a terme un projecte polític «complint amb el marc legal vigent». D'altra banda, Millo ha opinat que el president Carles Puigdemont -cessat per l'Estat amb l'aplicació del 155- «no és sincer» quan diu que no tindria un judici just a Espanya, i ha subratllat que aquest país «és una democràcia».

Millo ha titllat d'«absurd» que del 21-D en surti un Parlament, un president i un Govern que en comptes d'aplicar un programa electoral que estigui d'acord amb la legalitat aposti per fer «el mateix» que en l'anterior legislatura, i que ha acabat amb l'aplicació del 155. «Francament, no compto que passi», ha apuntat el delegat del govern espanyol. Així mateix, Millo ha subratllat que les mesures de l'aplicació del 155 acaben quan es restableix la normalitat, un escenari que per ell arribarà un cop es constitueixi el nou Parlament sorgit de les majories del 21-D, s'esculli un nou president de la Generalitat i designi el nou Govern.

Pel que fa a Puigdemont, Millo ha discrepat «profundament» de l'estratègia del president, que es troba a Bèlgica perquè diu que no té assegurat un judici just a l'Estat. «Espanya és un estat de dret, es respecten els drets de tothom, no hi ha diferències entre uns i altres», ha constatat el delegat del govern espanyol a Catalunya.

Finalment, Millo ha conclòs que hi haurà els cessaments «imprescindibles» per a garantir que l'ordre constitucional i la democràcia tornin a funcionar «d'acord amb la legalitat».

tracking