Diari Més

L'advocat belga de Puigdemont centrarà la seva defensa en què s'han vulnerat drets humans i drets fonamentals

Bekaert afirma que «no serà fàcil» mantenir-lo a Bèlgica si hi ha una ordre de detenció

Carles Puigdemont arriba a la roda de premsa a Brussel·les el passat 31 d'octubre.

Puigdemont i quatre consellers no aniran a l'Audiència mentre sí que ho faran Junqueras i sis altres consellersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat belga del president Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha explicat aquest dijous en declaracions a TV3 que el principal argument de la seva defensa serà que en aquest cas s'han «violat drets humans i drets fonamentals». I en una entrevista al mitjà flamenc HLN Bekaert ha afirmat que si hi ha una ordre de detenció europea «no serà fàcil» retenir Puigdemont a Bèlgica. Segons explica, fins al 2004 l'acusació d'un crim polític era un bon motiu per no extradir algú. «Des de llavors ja no s'aplica i la llei deixa poc marge de maniobra», afirma. En aquest sentit afegeix que «l'única possibilitat» que té en aquest cas és demostrar que hi ha un «perill» que els drets humans del seu client «siguin violats». «Això ja em va passar quan Espanya va demanar l'extradició de dos clients bascos», comenta. «I quins drets poden ser aquests», li pregunta el periodista. «Seré molt creatiu. Un dels arguments que podria fer servir és que 30 anys de presó és una sanció desproporcionada per organitzar un referèndum pacífic».

En l'entrevista a HLN Bekaert, el lletrat ha explicat que el jutge espanyol pot emetre una ordre de detenció europea i internacional i demanar l'extradició de Puigdemont. Si això succeeix, ha detallat, portarà el seu temps perquè l'ordre s'ha de traduir i és la policia federal belga qui hauria d'intervenir per dur el President davant el tribunal. De fet, en declaracions a la cadena catalana, ha explicat que es podria allargar uns dos mesos.

Amb tot, l'advocat belga de Puigdemont ha assegurat, en declaracions a TV3, que «la detenció no és legalment obligatòria». «Es pot fer en el marc d'una investigació i no és obligatòria ni a Bèlgica ni a Espanya», ha subratllat.

tracking