Diari Més

Successos

Un incendi a un pis de Barcelona deixa un mort i diversos ferits

L'Ajuntament dóna per extingit l'incendi del Putxet i avança que els veïns no podran retornar a casa seva

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi de l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, ha confirmat aquesta tarda que l'incendi que s'ha originat en un edifici del carrer Saragossa de Barcelona ha quedat extingit. En declaracions als mitjans de comunicació, Mòdol ha apuntat que l'edifici està totalment desallotjat perquè ha quedat malmesa part de l'estructura. «Els veïns no podran retornar a l'edifici i hauran de ser reallotjats. Els serveis d'emergència treballen en ajudar aquesta gent», ha afirmat Mòdol. El regidor ha lamentat el mort que hi ha hagut en l'incendi, a més del ferit molt greu i els ferits lleus.

Mòdol ha apuntat que «es desconeixen encara les causes exactes» de l'incendi i tampoc ha volgut avançar dades sobre els morts, ferits o desallotjats. El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi sí que ha indicat que l'edifici haurà de ser rehabilitat.

Segons els Bombers, s'han enviat equips d'extinció a les plantes setena i sisena de l'edifici. A més de la persona morta i del ferit greu considerat com a «gran cremat», s'han atès 18 persones. D'aquestes, sis han estat donades d'alta in situ i les altres 12 han estat traslladades a hospitals propers.

Els Bombers han informat que s'ha tractat «d'un foc molt desenvolupat i amb una gran temperatura», que ha dificultat les tasques d'extinció dels bombers i l'accés a la zona on estaven els veïns confinats. Els Bombers procediran ara a revisar l'estat de l'edifici i evitar que hi hagi despreniments de façana al carrer. Els Mossos d'Esquadra també procediran a aixecar el cadàver, un cop s'asseguri la zona afectada.

El foc s'ha originat poc abans de les deu del matí en un 6è pis d'un edifici situat al carrer Saragossa, número 132, a tocar de la Ronda General Mitre. Les flames s'han estès a altres plantes i afecten tres pisos.

La Ronda General Mitre ha quedat tallada al trànsit des de la plaça Lesseps en sentit Llobregat. Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat quinze dotacions dels Bombers de Barcelona. A més, també s'han mobilitzat una desena d'efectius del SEM i la Guàrdia Urbana. El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 64 trucades arran de l'incendi.

Imatge de l'incendi en un bloc de pisos a prop de la Ronda General Mitre de Barcelona aquest 1 de novembre del 2017

Un incendi a un pis de Barcelona deixa un mort i diversos feritsJuanjo Navarro

tracking