Diari Més

La Mesa del Parlament serà jutjada per rebel·lió i a Madrid, no a Catalunya

El Tribunal Suprem ha admès aquest dimarts la querella de la Fiscalia, però precisa que, si és un cas de rebel·lió, es decidirà durant la instrucció

Carme Forcadell.

Carme Forcadell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons que ha avançat fa pocs minuts l'agència Europa Press, el Tribunal Suprem ha admès a tràmit la querella per rebel·lió, sedició i malversació presentada per la Fiscalia contra els integrants de la Mesa del Parlament de Catalunya que van participar en facilitar la declaració d'Independència.

La Sala d'Admissions del tribunal ha designat com a instructor de la querella al magistratPabloLlarena, que va ser portaveu de l'associació conservadora,AsociaciónProfesionalde la Magistratura (APM).

La querella presentada pel fiscalMazaés contra sis persones: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; Lluís MariaCorominas, de Junts pel Sí i els també diputats i membres de la Mesa, Anna Simó,LluisGuinó i Ramona Barrufet. La querella també afecta al membre de Catalunya Sí que esPot, Joan Josep Nuet.

El delicte de rebel·lió està penat amb fins a 30 anys de presó i seran jutjats fora de Catalunya, on correspondria perquè és on s'haurien comès els fets, perquè la fiscalia considera que aquests fets delictius atribuïts als parlamentaris, «s'han desenvolupat més enllà del territori català i han produït efectes traspassant el territori de l'esmentada comunitat autònoma, irradiant a la resta del territori nacional».

Precisió del tribunal sobre el delicte de rebel·lió

Catalunya Ràdio ha explicat, poc després de saber-se l'admissió de la querella presentada pel fiscalMaza, que el Suprem ha introduït una precisió important en aquesta admissió.

Els magistrats de la Sala d'Admissions han assenyalat en la seva resolució que determinar l'existència del delicte de rebel·lió, tot i l'extensa argumentació realitzada per la fiscalia, caldrà establir-ho durant la instrucció del cas.

tracking