Diari Més

El suport a la independència es dispara després de l'1-O amb un 48,7% mentre el 'no' cau fins al 43,6%, segons el CEO

És el percentatge més elevat que recull l’independentisme des del juny del 2015

La gent, concentrada davant del Parlament de Catalunya

El Parlament declara la República catalana independent i insta el Govern a aplicar-ne els efectesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suport a la independència de Catalunya es va disparar fins al 48,7% després del referèndum de l’1 d’octubre i la repressió policial, mentre el rebuig al projecte sobiranista va retrocedir fins al 43,6%, segons es desprèn de l’última onada del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Respecte de l’última enquesta del juny del 2017, el suport a la via independentista ha crescut 7,6 punts, mentre que el rebuig ha caigut 5,8 punts i es queda amb un 43,6%. Així, segons aquesta enquesta, realitzada entre el 16 i el 29 d'octubre, el percentatge d'adhesió a l'independentisme és el més elevat des del juny del 2015.

Segons la tercera onada del baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió, després del referèndum de l’1 d’octubre es van capgirar els equilibris i, davant la pregunta «vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?», la majoria respon que sí. L’índex d’indecisos, que responen que o bé no saben què votarien o bé no contesten, se situa en el 7,8%. En l’anterior onada del baròmetre d’opinió política, del juny d’enguany, el no s’imposava amb el 49,4% mentre que el sí obtenia un suport del 41,1%.

En un ventall més ampli d’opcions d’articulació territorial, el 40,2% opta per un estat independent; el 27,4% es mostren partidaris que Catalunya segueixi sent una Comunitat Autònoma d’Espanya; i el 21,9% es decantaria per un estat federal. Per a aquesta enquesta, el CEO ha entrevistat 1.338 persones entre el 16 i el 29 d’octubre, després del referèndum d’autodeterminació de l’1-O.

Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions i mantindria la majoria amb la CUP

Segons el mateix CEO, Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions, amb entre 60 i 63 diputats. La CUP obtindria entre 8 i 9 escons i plegats revalidarien la majoria absoluta al Parlament. Ciutadans repetiria com a segona força de la cambra, mantenint o millorant lleugerament els seus resultats (25-26 diputats). El PSC augmentaria els seus escons i n’aconseguiria entre 17 i 19, com CSQP, que n’obtindria entre 12 i 14. El PP es quedaria com està, amb entre 10 i 11 diputats. La participació seria del 75%, calcula el CEO.

tracking