Diari Més

Zoido trasllada al cap dels Mossos l'ordre que «es compleixi la llei, la Constitució i l'Estatut» a Catalunya

El ministre assenyala que l'objectiu és assolir com abans millor la «normalitat» perquè les eleccions «es desenvolupin en un clima d'absoluta convivència»

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Ferran López, amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en la reunió a Madrid, el 30 d'octubre del 2017.

Zoido trasllada al cap dels Mossos l'ordre que «es compleixi la llei, la Constitució i l'Estatut» a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha traslladat al nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Ferran López, l'ordre que «es compleixi la llei, la Constitució i l'Estatut» a Catalunya, en la reunió mantinguda aquest dilluns a Madrid. Segons una nota enviada pel ministeri, Zoido ha assenyalat a López que el seu desig i obligació es assolir «com abans millor» la «normalitat» a Catalunya perquè les eleccions del 21 de desembre «es desenvolupin en un clima d'absoluta convivència ciutadana i de respecte a l'estat de dret». El ministre ha agraït a López que acceptés posar-se al capdavant del cos després del cessament del fins la setmana passada major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i ha destacat que amb el seu nomenament ha volgut respectar tant el criteri d'escalafó com el de jerarquia del cos, ja que el comissari era el número 2.

El ministre, que ja dissabte va mantenir una conversa telefònica amb López, volia mantenir una trobada directa amb el nou cap dels Mossos d'Esquadra. La reunió no només ha estat una presa de contacte, sinó una sessió de treball, segons assenyala el comunicat del ministeri, ja que després de la trobada no hi ha hagut cap atenció als mitjans de comunicació.

Zoido ha valorat el perfil «netament professional» de López i que compti amb el reconeixement dels membres del cos policial que dirigirà després del cessament de Trapero en aplicació de l'article 155 de la Constitució. El ministre ha insistit que totes les accions han d'anar encaminades a «restablir la legalitat amb l'escrupolós compliment» de la Constitució i l'Estatut.

El ministre ha estat informat per part de López de les actuacions, sempre sota criteris professionals, que pensen desenvolupar per al manteniment de la seguretat i la llibertat dels ciutadans.

En la trobada, també hi han assistit el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari general tècnic del ministeri, Juan Antonio Puigserver, encarregat de la Secretaria General d'Interior del Departament d'Interior, així com el director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat, el coronel Diego Pérez de los Cobos.

El comissari López va ser nomenat com a nou cap dels Mossos dissabte després del cessament de Trapero, publicat al BOE aquella mateixa matinada en aplicació de l'article 155, que també cessa tots els membres del Govern i altres alts càrrecs de la Generalitat.

tracking