Diari Més

Rull treballa al seu despatx per «exercir les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya»

El conseller de Territori s'ha posat a la feina tot i l'ordre de cessament de Rajoy

Josep Rull al seu despatx en una imatge publicada per ell mateix al seu perfil de Twitter aquest 30 d'octubre.

Rull treballa al seu despatx per «exercir les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori Josep Rull s'ha dirigit aquest dilluns al matí al seu despatx del Departament i ha penjat una fotografia en el seu perfil de Twitter en el què ha escrit: «Exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya». Es tracta del primer membre del Govern que ha fet explícita la seva tornada a la feina tot i l'entrada en vigor de l'article 155 divendres passat, que va comportar la destitució del Govern, inclosos el president Carles Puigdemont i els consellers. Aquest cap de setmana, el conseller ja va deixar clar que seva «voluntat» aquest dilluns era tornar a la feina com a «conseller de la Generalitat» sinó com a «ministre de la nova República».

A més, ahir va participar en un acte de commemoració del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat del Vallès, juntament amb l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa. La seva presència no estava anunciada prèviament i va ser rebuda amb crits de 'Visca la República'.

D'altra banda, a Ensenyament, hi ha una patrulla dels Mossos d'Esquadra a la porta i han arribat secretari general, Lluís Baulenas, el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i el director general de Professorat, Ignasi Garcia Plata. A Salut també s'han vist alts càrrecs com el subdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon, o la directora general de Planificació en Salut, Pilar Magrinyà. A aquest departament també hi ha una patrulla dels Mossos a la porta, de la mateixa manera que a Justícia.

El conseller de Territori ha marxat de la seu del Departament a les 10.00 hores. A la sortida, ha declarat als mitjans de comunicació: «He vingut al despatx a fer la tasca que ens ha encomanat el poble de Catalunya. A partir d'ara continuaré amb la meva agenda al llarg del dia d'avui». Al cap de pocs minuts, ha publicat a Twitter que es dirigia al Comitè Nacional del Partit Demòcrata.

Juncà i Aragonès acudeixen a treballar al Departament d'Economia

El secretari general de la Vicepresidència i Economia i Hisenda, Lluís Juncà, i el secretari d'Economia, Pere Aragonès, també han anat a treballar, ells al Departament d'Economia situat a la Rambla de Catalunya, quan passaven pocs minuts de les 9 hores. Juncà i Aragonès no han estat cessats pel govern espanyol, ja que l'ordre de l'executiu de Rajoy es dirigeix al president de la Generalitat, al vicepresident, als consellers i als seus respectius gabinets, és a dir als càrrecs de confiança. Juncà va ser nomenat dimarts passat com a número dos del departament rellevant Josep Maria Jové, a qui l'executiu català va cessar el 22 de setembre amb l'objectiu de protegir-lo del Tribunal Constitucional (TC) ja que se li havia imposat una multa de 12.000 euros diaris per l'1-O. El consell executiu de dimarts passat també va nomenar Albert Castellanos com a secretari d'Hisenda substituint Lluís Salvadó.

Fachin piula una imatge de la porta del despatx de diputat: «Bon dia des del Parlament de Catalunya»

El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha saludat els seus seguidors a Twitter amb una piulada aquest dilluns assegurant que era a la cambra catalana: «Ni TTIP ni CETA ni cap 155. Bon dia des del Parlament de Catalunya», ha escrit Fachin en una piulada que acompanya amb dues fotografies. La primera, la façana del Parlament; i la segona, un detall de la porta del despatx de diputat amb un rètol amb el seu nom i el d'Àngels Martínez Castells.

tracking