Diari Més

La querella contra el Govern per rebel·lió cau a mans de la jutgessa Lamela, que haurà de decidir si se'l queda

La jutgessa porta el cas de Sánchez i Cuixart

Els presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, arribant a l'Audiència Nacional aquest 16 d'octubre.

Sànchez i Cuixart demanen des de presó «serenitat» i «calma» en les mobilitzacions per al seu alliberamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La querella per rebel·lió, sedició, malversació de fons i altres delictes connexos que la Fiscalia General de l’Estat ha presentat a l’Audiència Nacional contra el president Carles Puigdemont i els membres del seu govern ha anat a parar a mans de la jutgessa Carmen Lamela, que ja porta el cas de la querella per sedició contra els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en presó preventiva des del 16 de setembre. Lamela ha rebut la querella perquè el seu jutjat –el número 3- es troba de guàrdia en el moment del registre de la querella. Ara pot actuar en dues direccions: o bé quedar-se’l considerant que té connexió amb el cas de Sànchez i Cuixart, o bé tornar-lo al deganat perquè torni a repartir-se perquè l’agafi algun altre magistrat.

Cuixart i Sànchez es podrien presentar a les eleccions del 21-D tot i estar en presó preventiva

Per altra banda, els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'ANC, Jordi Sànchez, podrien presentar-se a les eleccions al Parlament del proper 21 de desembre, tot i que estiguin en presó preventiva per un possible delicte de sedició i a petició de la fiscalia. La Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que és la que regula els comicis a la cambra catalana a falta d'una llei electoral pròpia, només prohibeix el sufragi electoral passiu, o sigui, ser elegit, als incapacitats judicialment per malaltia, o als condemnats amb sentència judicial ferma mentre duri la pena.

tracking