Diari Més

La CUP reclama que el Govern cessat es reuneixi aquest dimarts «sigui on sigui» per prendre decisions

Els cupaires demanen que aprovin «els primers decrets de la república»

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, en roda de premsa al Parlament, aquest 30 d'octubre.

La CUP reclama que el Govern cessat es reuneixi aquest dimarts «sigui on sigui» per prendre decisionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cupaire Mireia Boya ha instat el Govern, cessat per l'aplicació de l'article 155, que es reuneixi aquest dimarts 31 d'octubre en consell executiu «sigui on sigui», i ha instat el president Carles Puigdemont i els consellers cessats a actuar amb «transparència i determinació». «Ens agradaria que s'aprovessin els primers decrets que han de desenvolupar la nova república», ha assegurat en roda de premsa aquest dilluns al Parlament. A més també volen saber el seus «plans» i el «full de ruta» a partir del ple de «proclamació de la república». D'altra banda, la cupaire ha advertit que no es pot participar a les eleccions «il·legítimes» del 21-D en un context de «normalitat democràtica», i a l'espera que la seva militància es posicioni, l'esquerra anticapitalista ha criticat especialment els comuns per haver anat «massa ràpid a avalar el 155».

Boya també ha aprofitat la roda de premsa per apel·lar a la «màxima desobediència possible» als treballadors públics, els ajuntaments i a les institucions catalanes, «des de la consciència de les dificultats que implica gestionar el 155 imposat i la repressió que pateixen i patiran els membres del Govern i el Parlament», ha assegurat.

En aquest context ha demanat «transparència» a Puigdemont: «Algú ens ha d'explicar els plans del Govern», ha afirmat en una crítica per la «manca de comunicació» des de divendres 27 amb els cupaires. La diputada de les files anticapitalsites els ha demanat també «determinació» i per això ha reclamat que aquest dimarts –data habitual de reunió del Consell Executiu- el Govern, cessat per l'aplicació de l'article 155, es reuneixi igualment per prendre decisions. «Volem acció republicana des d'aquí, Brussel·les o on es vulguin reunir, que no abandonin la proclamació de la república», ha reclamat Boya.

En clau d'eleccions, la diputada dels cupaires ha assegurat que les que ha convocat el govern espanyol, a través de l'article 155, són «imposades». Per això les veuen «il·legítimes i molt poc democràtiques». És en aquest context que ha demanat a totes les forces catalanes que no les situïn en un context de «normalitat democràtica». Advertència explícita cap als comuns, de qui han lamentat que en un escenari amb el «155, repressió, detencions i querelles» puguin assumir el 21-D «només amb òptica electoralista».

És en aquest context, que la cupaire ha demanat «no avalar sinó confrontar» les eleccions. No ha concretat, però, que entenen per 'confrontar'. «Es pot fer de moltes maneres», ha afegit. A les mans de la militància serà la decisió final de cara el 21-D, una decisió que es podria concretar en un Consell Polític dels cupaires de cara aquest cap de setmana. «Acabem d'estudiar tot el que tenim sobre la taula», ha reblat Boya.

tracking