Diari Més

El PDeCAT es presentarà a les eleccions del 21-D i s'emplaça a buscar «la millor fórmula per respondre al 155»

Per la seva banda, ERC assegura que «trobarem la manera de ser-hi. Les urnes no ens fan por»

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, durant una compareixença amb la premsa aquest dilluns 30 d'octubre de 2017.

El PDeCAT es presentarà a les eleccions del 21-D i s'emplaça a buscar «la millor fórmula per respondre al 155»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT es presentarà a les eleccions al Parlament de 21-D. Així ho ha explicat la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, després de la reunió del Comitè Nacional, aquest dilluns al llarg del matí i migdia. En un contacte amb la premsa posterior, Pascal ha emplaçat les forces sobiranistes a buscar «la millor fórmula per respondre al 155». En aquesta línia, la coordinadora general del PDeCAT ha subratllat que les forces sobiranistes tenen l'objectiu de treure una majoria absoluta que permeti dir a l'Estat que no accepten el «plebiscit que ha convocat sobre el 155». A més, Pascal ha assegurat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, «comparteix» la decisió del PDeCAT de presentar-se al 21-D.

«Senyor Rajoy, ens veurem a les urnes», ha sentenciat la coordinadora del PDeCAT, que veu les eleccions com una «oportunitat» per defensar el país. «La societat de cap manera està disposada a perdre tot el que té i ha construït», ha afegit Pascal.

ERC: «Trobarem la manera de ser-hi. Les urnes no ens fan por»

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que la seva formació aposta per «trobar la manera de participar i ser-hi present» a les eleccions del 21 de desembre. Sense aclarir si Esquerra vol presentar-se o no i obrint la porta a tots els possibles escenaris, Sabrià ha cridat a «convertir» unes eleccions «que no estan legítimament convocades» en «una oportunitat per defensar la fràgil república». Amb tot, ha avançat que ERC voldrà prendre aquesta decisió «amb diàleg i conjuntament» amb la resta de partits i entitats independentistes. «Unitat republicana», ho ha definit. De la mateixa manera, el portaveu ha denunciat que aquest dilluns Catalunya ha patit «l’ocupació de les institucions de manera il·legal» amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i l’ordre de destitució del Govern.

tracking