Diari Més

Carles Puigdemont es troba a Brussel·les amb cinc exconsellers del Govern

El viatge s’ha confirmat una hora després que Maza, anunciés la presentació d’una querella per rebel·lió, sedició i malversació contra ell i la resta del Govern

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El President de la Generalitat Carles Puigdemont es troba a Brussel·les amb altres membres del Govern cessats des del divendres 27. Elsexconsellersque acompanyen a Puigdemont són Joaquim Forn (PDeCAT), Meritxell Borràs (PDeCAT), AntoniComín(independent), DolorsBassa(ERC) i MeritxellSerret(ERC), segons publilcaLa Vanguardia.

El viatge s’ha confirmat tot just una hora després que el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, anunciés la presentació d’una querella davant de l’Audiència Nacional per rebel·lió, sedició i malversació contra ell i la resta del Govern, així com una altra querella davant del Tribunal Suprem contra la taula del Parlament.

Aquest mateix matí Puigdemont, cessat pel Govern com a president català, ha publicat a la xarxa Instagram dos fotos fetes des d’un pati interior del Palau de la Generalitat, encara que no aclaria si les fotografies han estat fetes avui o van ser captades anteriorment.

Les fonts consultades no han explicat quin és l’objectiu d’aquest viatge, si bé ahir el secretari d’Estat belga de Migració i Asil, Theo Francken, del partit independentista flamenc N-VA, va suggerir en el seu compte de Twitter que Puigdemont pot sol·licitar «asil polític» a Bèlgica.

Una possibilitat de què de seguida es va desmarcar el primer ministre belga, Charles Michel, qui va assegurar que l’asil per a l’expresident català «no està en absolut en l’ordre del dia del seu Govern».

El PP considera un «despropòsit i una mostra de desesperació» que Puigdemont sigui a Brussel·les

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha considerat un «despropòsit» que el president Carles Puigdemont i alguns consellers siguin a Brussel·les. Una notícia, ha dit Maillo, «que sembla que està confirmada». El popular ha constatat que es tracta «d'una mostra de la més absoluta desesperació». «Que vagi a Brussel·les, seu de les institucions europees, on un dels grans valors és la defensa de l'estat de dret, de la legalitat, dels valors constitucionals, és una contradicció en si mateixa. Per això que es quedi a casa», ha dit després de l'executiva del PP.

tracking