Diari Més

Arrimadas demana un «acord previ» de suport a la llista «constitucionalista» més votada el 21-D

La líder de Cs afirma que serà «imprescindible» un pacte postelectoral per governar a Catalunya

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, en roda de premsa al Parlament.

Arrimadas demana la dimissió de ForcadellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha demanat als partits no independentistes un «acord previ» de suport a la llista «constitucionalista» més votada el 21-D. En roda de premsa, Arrimadas ha afirmat que els catalans «es mereixen saber què es farà amb el seu vot» i ha expressat el seu «compromís» de donar suport a la llista constitucionalista més votada. Aquesta petició no només li ha fet a PP i PSC sinó també als comuns, de qui ha dit que «sempre estan al mateix lloc, al costat de Puigdemont, Junqueras i la CUP» i als que ha instat a dir si continuarà sent així o apostaran per un govern «alternatiu». La líder de Cs veu «gairebé imprescindible» un pacte postelectoral per governar Catalunya i ha augurat que l'«onada de gent que es va veure ahir a Barcelona omplirà les urnes» el proper 21 de desembre.

Cs ha constituït formalment aquest dilluns 30 el comitè electoral per a la campanya del 21-D. Un cop feta aquesta passa, Arrimadas ha assegurat que la seva formació està «molt preparada» per afrontar els comicis i que sortiran «a guanyar». Uns comicis que segons ella són una «oportunitat d'or» per acabar amb el procés i oferir una alternativa «realista i guanyadora al nacionalisme». «Per primer cop tenim l'opció real de guanyar el nacionalisme a les urnes», ha declarat.

Ha insistit però que això passa per la necessitat de «sumar» i per això ha demanat a totes les formacions no independentistes deixar de banda els seus interessos de partit. «La fórmula guanyadora és que cadascú mobilitzi el seu electoral i després sumar amb el compromís que llista més votada rebrà el suport», ha resumit.

En ser preguntada directament pel posicionament dels comuns, ha afirmat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, «no sabia dir si hi ha una república catalana o no» i ha criticat també que Podem «dona suport a Puigdemont faci el que faci». Per això, els ha instat també a clarificar a qui donaran suport i serien partidaris d'un govern «alternatiu, transversal i de consens».

La líder de Cs a Catalunya no ha volgut entrar a valorar si els partits independentistes es presenten o no als comicis, ja que ha assegurat que ells estan concentrats en què fa Cs i «no en què fan els que han portat Catalunya fins aquí». «Que facin el que vulguin», ha dit.

tracking