Diari Més

SCC diu que «els carrers són de tots» i que cal passar de la «convivència a la reconciliació»

El vicepresident Àlex Ramos lamenta que Puigdemont «perdés l'oportunitat» de convocar eleccions

Imatge de la manifestació organitzada per SCC aquest diumenge.

SCC diu que «els carrers són de tots» i que cal passar de la «convivència a la reconciliació»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Ramos diu que «els carrers són de tothom» i ha instat a «superar el trauma històric» i la situació «aguda i abrupta» actual per passar de la «fase de convivència a la reconciliació». Així, creu que cal superar el procés i entrar en una fase de relacions institucionals, on els opinions s'expressin als carrers però la política es faci des de les institucions.

Per a Ramos, el «cop institucional» va començar el 6 i 7 de setembre al Parlament, cosa que va dur al «precipici i el xoc», amb un «dia lamentable, un referèndum unilateral i il·legal, per enfrontar els catalans, on uns guanyaven i els altres perdien». «Sempre hem dit que no era la solució, que la solució era pactar prèviament i el referèndum ja arribarà, com al 1978, per refrendar un gran acord», ha opinat.

Ramos ha dit que la DUI és «il·legal i il·legítima», perquè no es pot prendre una «decisió tant greu» amb el 47% dels vots i, a més, en ser unilateral no té el suport de l'ONU, el Consell d'Europa, els lletrats del Parlament ni el Consell de Garanties Estatutàries. «Ha estat una bogeria que ens ha dut al precipici, ho sabíem des de fa temps i finalment ho han fet», ha relatat. A més, ha considerat un «espectacle lamentable, l'oportunitat perduda» de Puigdemont de convocar eleccions.

José Rosiñol ha dit que la manifestació és una «festa» per reconduir la situació política cap a la «pau, la convivència i la concòrdia» i creu que el 21 de desembre servirà per «restaurar les institucions i reconduir el futur econòmic i social». «Avui es visualitza la pluralitat de Catalunya, de partits, d'opinions, de la Catalunya real silenciada», ha conclòs.

Míriam Tey, vicepresidenta de SCC, ha dit que als carrers hi han de ser tots els catalans, sense preguntar d'on ve cadascú. Per això, ha instat a votar «lliurement» el 21 de desembre.

tracking