Diari Més

Albiol constata que Puigdemont ja no signarà cap decret de govern i diu que té uns dies per recollir el seu despatx

La ministra Dolors Montserrat confia que els funcionaris compliran la llei perquè així ho han demostrat fins ara

Albiol saluda manifestants aquest diumenge a Barcelona.

Albiol constata que Puigdemont ja no signarà cap decret de govern i diu que té uns dies per recollir el seu despatxACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha constatat que ni Carles Puigdemont ni Oriol Junqueras tornaran a signar un sol decret en nom del Govern. «Si el president i la resta de consellers necessiten algunes hores o dies per recollir els seus efectes dels seus despatxos no hi ha cap tipus de problema», ha afegit Albiol en declaracions als mitjans abans de participar en la manifestació de Societat Civil Catalana a favor de la unitat d'Espanya. Per la seva part, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha dit que confia plenament que els funcionaris «estaran al costat de la llei», perquè així ho han demostrat fins ara.

Albiol ha apuntat que Puigdemont ja no signarà cap més decret en nom del Govern, i que els independentistes no els tornin a signar dependrà, ha dit, del que es voti el proper 21 de desembre. Ha fet una crida a una participació massiva i ha garantit que si el PP obté a Catalunya els mateixos resultats que va tenir en les passades generals, «Puigdemont, Junqueras i l'independentisme seran el passat per una temporada molt llargueta».

El popular ha constatat que el discurs de Puigdemont dissabte demostra que «aquest home viu en el món de Matrix, en una gran ficció i mentida». «I aquí Puigdemont i Junqueras ja són passat, ja no són el present, i el present passa per les mans d'aquells que apostem per la convivència», ha afegit. En aquest sentit, ha reivindicat que el PP és qui millor representa que «a banda de parlar hi ha grans fets» i el que ha fet el govern de Mariano Rajoy «demostra que mentre els populars governin amb la unitat d'Espanya ningú jugarà».

Segons ell, Rajoy és una persona que «a més de parlar compleix, a diferència d'altres». «Puigdemont i Junqueras estan al carrer, totes les ambaixades tancades, 25 milions que es podran destinar als problemes de la gent. I hem de seguir en aquesta línia de treball», ha conclòs.

Però per això, ha continuat, cal que el 21 de desembre hi hagi una participació massiva per tal que l'independentisme no torni a governar durant molt de temps.

Pel que fa a la resposta de la comunitat internacional, ha opinat que ha estat «a l'alçada de les circumstàncies, que és el que s'espera dels socis d'Espanya», i a la vegada ha demostrat que l'independentisme, també en aquesta qüestió, «estava instal·lat en la ficció».

Per la seva part, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha constatat que el govern espanyol «ha complert» quan va prometre que «no abandonaria cap català a la sort del desafiament independentista».

En preguntar-li si dilluns hi haurà detencions si els consellers van a treballar, ha apuntat que ells «saben perfectament que no tenen les seves funcions». En tot cas, ha dit que confia «plenament» en els funcionaris de la Generalitat, tot recordant que els lletrats del Parlament o els funcionaris d'Economia «han demostrat que estan al costat de la llei». «Estem convençuts que tots els funcionaris continuaran estant al costat de la llei», ha afegit.

tracking