Diari Més

Albiol vol demanar votació secreta perquè sospita «divisió important» de vot a JxSí

El líder del PPC no descarta aquesta opció per tal que l'independentisme perdi una votació sobre la declaració d'independència

El líder del PPC Xavier Garcia Albiol al Parlament

Albiol vol demanar votació secreta perquè sospita «divisió important» de vot a JxSíPere Francesch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, estudia que la votació de les propostes de resolució a la sessió del ple d'aquest divendres sigui secreta. És una opció que els populars sospesen perquè creuen que «hi podria haver divisió important» dins de JxSí de cara una votació sobre la declaració d'independència. Quan que es concretin les propostes de resolució dels grups parlamentaris, els populars analitzaran totes les «teories vàlides», ha explicat Albiol. Tampoc descarten, per contra, que es visualitzi la votació perquè tots els diputats «donin la cara» i per tant «quedin retratats». «Fins que no es conegui el text definitiu no tenim elements suficients per valorar l'opció estratègicament més vàlida», ha assegurat Albiol en declaracions als mitjans aquest divendres al Parlament.

El reglament fixa que una votació especial pot ser pública per crida o bé secreta «si així ho acorda el ple o la comissió corresponent, a sol·licitud de dos grups parlamentaris, o d’una cinquena part dels seus membres».

tracking