Diari Més

La Mesa del Senat veta a Mascarell al debat sobre el 155 perquè no és membre del Consell Executiu

El delegat del Govern a Madrid lamenta que la decisió «és l'expressió sublim de l'escassa voluntat de diàleg»

El delegat el Govern a Madrid, Ferran Mascarell, assegut a la comissió del Senat on, finalment, no ha pogut intervenir.

La Mesa del Senat veta a Mascarell al debat sobre el 155 perquè no és membre del Consell ExecutiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Senat (configurada per PP, PSOE i PNV) ha vetat la participació del delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, a la comissió on es debat el 155. L'argument, és que no és membre del Consell Executiu. Aquest dijous 26, a les al·legacions presentades pel president, Carles Puigdemont designava Mascarell com a representant del Govern a la comissió.

Mascarell ha arribat a entrar a la sala on se celebrava la sessió i fins i tot el president, Pío Garcia Escudero, l'ha saludat. Ara bé, ha recordat que hi havia un acord de la mesa que considerava que no havia d'intervenir i que «no s'anava a canviar». Diversos grups, com PDeCAT, ERC, Podem i PNV, han expressat les seves queixes i han argumentat que és un representant del Govern. Per a Mascarell, aquesta decisió és una «expressió sublim de l'escassa voluntat de diàleg».

Després que Puigdemont decidís no anar al Senat a defensar les esmenes al 155, aquest matí a través d'un burofax ha informat que enviava, en representació del Govern, el delegat a Madrid, Ferran Mascarell.

La comissió estava fixada per a les cinc, a la mateixa hora que Puigdemont ha comparegut des de Palau. Mascarell ha entrat a la sala acompanyat dels senadors del PDeCAT. Ha pres seient a la primera fila i el president del Senat, Pío Garcia-Escudero, li ha donat la benvinguda. Ara bé, ha informat que per acord de la mesa no podria intervenir.

Això ha provocat les queixes de grups com PDeCAT, ERC, Podem i PNV que han pres la paraula per defensar que «tot diàleg és bo» i que consideraven que Mascarell era un representant del Govern i que, per tant, podia intervenir. L'argument de la Mesa, però, és que en cas que Puigdemont no vingui havia de designar un conseller en lloc seu.

«No hi ha voluntat de diàleg»

A la sortida, Mascarell ha reconegut que el veto de la Mesa suposa una «expressió sublim de l'escassa voluntat de diàleg». «Se suposa que el diàleg s'estableix parlant i no pas no deixant parlar», ha manifestat Mascarell, que assegura que l'estat espanyol «va cap a la via autoritària». «És una pena perquè és bo escoltar les raons del poble català i ens ratifiquen en que no hi ha cap voluntat de diàleg», ha reblat.

Segons Mascarell, «ningú vol escoltar les raons dels catalans que aposten per la independència». A més, ha lamentat que ningú li ha donat les explicacions en persona de perquè no podia comparèixer.

tracking