Diari Més

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a Barcelona

La mostra es podrà visitar fins al 7 de gener i l'han presentat dos dels actors de la sèrie

Una de les sales de la mostra de 'Joc de Trons' al Museu Marítim de Barcelona, el 26 d'octubre del 2017.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran exposició de 'Joc de Trons' ('GAME OF THRONES: THE TOURING EXHIBITION'), organitzada per HBO Global Licensing, la productora GES i la promotora local Sold Out, s'inaugura aquest dissabte al Museu Marítim de Barcelona i es podrà visitar fins al 7 de gener. La mostra a Barcelona dona el tret de sortida a la gira mundial de l'exposició. La nova experiència interactiva de més d’1.000 metres quadrats, inspirada en la sèrie de gran èxit d'HBO ofereix als visitants la possibilitat de veure en primera persona attrezzo, armes, armadures peces de vestuari i decorats originals de la sèrie. Robin Stapley, vicepresident de Disseny i Creativitat de GES Events, l'empresa organitzadora de l'exposició, ha explicat en una entrevista a l'ACN que la mostra no només agradarà als fans, sinó que també és un reclam per al públic en general, que hi trobarà petits detalls que no sempre són visibles a la pantalla però que en la mostra del Museu Marítim adquireixen importància. Dos dels actors que han aparegut a la sèrie Tom Wlaschiha i Ian Beattie, han assistit a la inauguració.

Stapley ha manifestat que el més interessant de la mostra és que els visitants podran trobar-hi vestuari, armes i objectes de tot tipus utilitzat pels actors en les set temporades de la sèrie. 'GAME OF THRONES: THE TOURING EXHIBITION' permetrà a fans de tot el món experimentar l'art i submergir-se a l'univers artístic de 'Joc de Trons' mitjançant l'exposició pública més extensa feta mai fins ara. Com ja van explicar els organitzadors, serà possible gràcies a una combinació única d’entorns immersius, espais interactius i contingut multimèdia.

A l'exposició hi ha varies zones de temàtica dinàmica que representaran diverses localitzacions de la sèrie i en les quals es mostraran peces de vestuari, attrezzo, armes i armadures en un entorn immersiu: Per una banda, els paisatges hivernals del Nord, el Camí Real envoltat d'arbres i els majestuosos escenaris de Desembarcament del Rei; la ciutat conquerida de Meereen amb els seus quarters de guerrers 'Immaculats' i els fidels de la Casa Targaryen; escenaris emblemàtics de la Casa de Blanc i Negre i explorar el Castell Negre, llar de la Guàrdia de la Nit, i les glaçades terres de Més enllà del Mur; així com l'espectacular peça central de l'emblemàtic Saló del Tron de Ferro.

Entre els molts objectes que es poden veure hi ha el vestuari utilitzat per Arya Stark i Sandor Clegane, 'El Gos'; Agulla, l'espasa d'Arya Stark; el vestit de núvia de Margaery Tyrell i l'opulent vestit nupcial de Joffrey Baratheon; Lament de Vídua, l'espasa llarga d'acer valyri de Joffrey Baratheon; la llitera utilitzada per transportar Joffrey Baratheon en la seva processó per Desembarcament del Rei; el vestuari de Stannis Baratheon i la sacerdotessa vermella Melisandre; el luxós vestit de seda d'Ellaria Sand i l'armadura de cuir utilitzada per Oberyn Martell o el cérvol de joguina de Shireen Baratheon que Ser Davos va tallar per a ella.

L'àrea preferida per al vicepresident de Disseny i Creativitat de l'empresa organitzadora de la mostra és la de Targaryen, que inclou una «representació» de tots els departaments. Per això, Stapley convida el públic català a aprofitar «l'increïble oportunitat» de visitar l'exposició, sobretot als fans, i valorar la feina del conjunt de tot l'equip que fa anys que es dedica a crear l'ambient de 'Joc de Trons'.

Tom Wlaschiha i Ian Beattie

A la presentació d'aquest dijous hi han acudit dos dels actors que van aparèixer a la sèrie. Són l'alemany Tom Wlaschiha, actor conegut pel seu paper de Jaqen H'ghar en tres temporades de la sèrie (2, 5 i 6), mentor d'Arya Stark i sacerdota de la Casa de Blanc i Negre, i Ian Beattie, de Belfast, actor conegut pel seu paper de Meryn Trant a les cinc primeres temporades de la sèrie, membre de la Guàrdia Reial i un dels noms principals a la llista d'Arya Stark.

Armadures dels guerrers Immaculats a l'exposició de 'Joc de Trons'.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

Una de les màscares de la mostra 'GAME OF THRONES: THE TOURING EXHIBITION' dedicada a 'Joc de Trons' al Museu Marítim de Barcelona.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

La mostra 'GAME OF THRONES: THE TOURING EXHIBITION' dedicada a 'Joc de Trons' al Museu Marítim de Barcelona.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

El crani d'un drac a la mostra 'GAME OF THRONES: THE TOURING EXHIBITION' dedicada a 'Joc de Trons' al Museu Marítim de Barcelona.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

Els actors de 'Joc de Trons', Tom Wlaschiha i Ian Beattie, al Museu Marítim de Barcelona, el 26 d'octubre del 2017.

La gran exposició de 'Joc de Trons' arrenca la seva gira mundial a BarcelonaACN

tracking