Diari Més

Societat

Tarragona compta amb 41 places d'acollida per a refugiats

La Creu Roja de Catalunya ha ampliat a 258 places distribuïdes per tot el territori

Imatge de l'interior d'un pis d'acollida de refugiats a Barcelona.

Tarragona compta amb 41 places d'acollida per a refugiatsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja de Catalunya ha ampliat fins a 258 les places que té per acollir persones refugiades, fet que suposa que pot acollir fins a 516 persones cada any.

Segons ha informat l'organització humanitària, aquest augment de places es deu al fet que durant l'estiu es va posar en marxa a Mataró un nou centre amb 19 places més.

A banda d'aquestes, la Creu Roja ha obert 10 noves places a Granollers i 16 a Terrassa.

La resta de places d'acollida per a refugiats de la Creu Roja es troben a Barcelona 143 places;Tarragona(41); Girona (42) i Lleida (32).

La Creu Roja és una de les entitats socials que gestiona a tot Espanya el Programa d'Acollida i Integració per a població refugiada, del qual formen part les noves places obertes a Mataró.

El programa cobreix de forma integral les diverses necessitats que poden tenir les persones refugiades: allotjament, manutenció, suport psicològic, atenció sanitària, assessorament jurídic, atenció social, formació i inserció laboral, amb la intenció que la persona guanyi autonomia en un període de 18 mesos.

Encara que les persones demandants d'asil són majoritàriament de procedència veneçolana, ucraïnesa i siriana, a Catalunya també hi ha un gran nombre de refugiats del Salvador (7,65 %), Hondures (7,03 %), Rússia (4,53 %) i Pakistan (3,97 %).

Un 66 % de les persones refugiades són homes i el 27 %, menors d'edat.

En l'àmbit de tot Espanya, la Creu Roja Espanyola compta actualment amb 2.075 places d'acollida i espera que aquestes augmentin fins a 2.500 aquest any.

El Programa Estatal d'Acollida i Integració gestionat per la Creu Roja i coordinat amb el Ministeri de Treball i Seguretat Social, es porta a terme a 43 províncies i ha acollit un total de 957 persones a tot Espanya.

tracking