Diari Més

Méndez de Vigo nega que hagi adoctrinament a l'escola catalana i parla de «casos concrets»

El ministre d'Educació assegura que s'han vist «situacions xocants» en alguns centres però que no es poden «estendre a tot el sistema»

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Méndez de Vigo diu que l'endarreriment dels Jocs és una mostra de «seny»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat que existeixi adoctrinament a l'escola catalana. «En aquest moments no hi ha cap conflicte ni controvèrsia amb el model educatiu de Catalunya», ha manifestat després de ser interpel·lat per aquesta qüestió pel diputat republicà Joan Olòriz. En canvi, Méndez de Vigo apunta que existeixen «casos puntuals» però demana que no «s'estengui cap taca que posi en dubte» el sistema educatiu en el seu conjunt. Tanmateix, afirma que en els darrers dies «s'han vist situacions xocants» en alguns centres que cal investigar i, si es confirmen, sancionar els docents que les hagin protagonitzat. També ha afirmat que el PP «no menysprea el català» i ha reconegut els «bons resultats» dels escolars catalans, «reconeguts internacionalment».

El ministre d'Educació ha volgut treure ferro als arguments del diputat republicà, que ha afirmat que el govern espanyol ha vessat «acusacions infundades i mentides sense escrúpols» sobre el sistema educatiu català. «Volen fer hostatges els nens catalans per trencar la convivència», ha manifestat Olòriz, que ha negat rotundament que existeixi adoctrinament a l'escola catalana i ha lloat els resultats de la immersió lingüística.

El ministre nega l'adoctrinament

Méndez de Vigo, en canvi, ha replicat que no se sent interpel·lat perquè les explicacions del diputat «es refereixen a una sèrie de prejudicis que té sobre l'acció del govern». «Respecto els seus sentiments però no es corresponen amb la realitat, no hi ha cap controvèrsia ni cap conflicte amb el model educatiu a Catalunya», ha manifestat el ministre d'Educació. A més, ha assegurat que no existeix «cap a priori en contra de l'educació a Catalunya».

Tot i haver posat en qüestió l'actuació de mestres i professors durant les darreres setmanes, el ministre s'hi ha referit des de la tribunal del Congrés com a «casos concrets». En aquest sentit, ha dit que en les darreres setmanes han vist «algunes actuacions xocants» a determinats centres. «Hi ha hagut denuncies d'alguns pares que no estan d'acord amb actuacions concretes d'alguns professors», ha detallat el ministre, que afegeix que aquestes denuncies seran investigades i que, si cal, hi haurà sancions.

Tanmateix, ha volgut destacar que són casos «puntuals» que no poden «esquitxar tot el sistema educatiu». «No puc consentir que pels actes de persones determinades al final es llenci una taca de sospita sobre tota l'educació catalana», ha manifestat.

El diputat republicà, però, ha manifestat que les explicacions del ministre són «bipolars» i l'acusa de donar versions diferents segons qui li pregunti. «No sé si parlo amb el ministre que la setmana passada contestava a Ciutadans sobre aquest tema o amb el ministre placebo que em contesta avui a mi», ha manifestat. Olòriz li ha retret que l'escola catalana «funciona» i que, per tant, «no s'ha de tocar».

tracking