Diari Més

Cs presenta una petició a la Mesa del Congrés per suspendre de sou els diputats d'ERC i PDeCAT

Girauta critica que han desatès les seves «obligacions parlamentàries» afirma que la presidenta de la cambra baixa ja ha demanat un informe al respecte

El president de Ciutadans, Albert Rivera, i el portaveu del grup al Congrés dels Diputats, Joan Carles Girauta, arriben al Congrés el 30 d'agost del 2016 per assistir al debat d'investidura de Mariano Rajoy.

Cs presenta una petició a la Mesa del Congrés per suspendre de sou els diputats d'ERC i PDeCATACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de Cs ha registrat una petició a la Mesa del Congrés on sol·licita que se suspengui de sou els diputats d'ERC i PDeCAT. Segons Cs, estan incomplint l'article 99.1 que recull que es podrà privar d'algun dels drets els diputats que «de manera reiterada i notòria deixin d'assistir voluntàriament a les sessions». La formació considera que després dels registres i detencions del 20 de setembre a Barcelona, els diputats dels dos grups han decidit «abandonar les seves responsabilitats parlamentàries» i que «han limitat la seva presència a les sessions de control». Segons Cs, l'actitud dels diputats dels dos grups «suposa un atac a la funció parlamentària, una falta de respecte a la institució i una alteració de la funció representativa».

El portaveu del grup al Congrés, Joan Carles Girauta, ha assegurat que aquest diputats s'han declarat en «rebel·lia institucional» i afirma que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ja ha donat tràmit a la iniciativa i ha demanat un informe.

tracking