Diari Més

Puigdemont es planteja acudir al Senat abans que se celebri el Ple al Parlament

El president estudia amb el seu equip com anar a la Cambra Alta per explicar-se i poder defensar les institucions catalanes

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podria demanar comparèixer davant la comissió del Senat que ha d’aprovar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Segons ha pogut saber l’ACN, el president i el seu equip estan contemplant seriosament aquesta possibilitat per a abans que se celebri el ple del Parlament -és a dir, probablement aquest dijous 26 al matí- i tenen previst prendre una decisió en ferm al llarg d’aquest dilluns 23. Es tractaria d’aprofitar la possibilitat que li ofereix la comissió per presentar les al·legacions i contrarguments a la decisió del govern espanyol, per fer pedagogia de la seva posició i explicar-se davant la societat espanyola i al comunitat internacional. Presidència és conscient que la intervenció del president a la comissió del Senat no variarà, segurament, el vot dels senadors ni el resultat final. Però consideren que pot ser una manera per focalitzar el missatge del Govern davant un Estat que està a punt de cessar-lo a través de l’article 155.

A més, Puigdemont aprofitaria també per defensar les institucions catalanes legítimament i democràtica escollides del que considera una agressió de l’Estat i per denunciar davant la comunitat internacional la intervenció de les mateixes que vol fer el govern espanyol.

tracking