Diari Més

Espanya està «furiosa» i «desconcertada» pel suport belga al diàleg i la mediació

La premsa de Bèlgica informa que Madrid s'ha queixat a l'ambaixador per les declaracions del primer ministre belga Charles Michel en una entrevista

Article a 'De Morgen'.

Espanya està «furiosa» i «desconcertada» pel suport belga al diàleg i la mediacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol s'ha posat en contacte amb l'ambaixador de Bèlgica a Madrid per avisar-lo que està «desconcertat» pels comentaris del primer ministre Charles Michel sobre la situació política a Catalunya, segons recullen aquest dijous els rotatius belgues 'De Morgen' i 'Het Laatste Nieuws'. Segons expliquen, el govern espanyol està «furiós» per les respostes de Michel en una entrevista amb 'Le Soir' la setmana passada en la qual fa una crida a les autoritats catalanes i espanyoles perquè dialoguin i planteja la «mediació internacional i europea» si es constata un «fracàs definitiu» del diàleg entre Catalunya i Espanya. Segons explica 'De Morgen', el responsable de gabinet del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria advertit en un mail l'ambaixador després del suport mostrat per Michel. «No entenem com un país veí pot fer unes declaracions que posen seriosament en perill les relacions bilaterals», diu el correu enviat pel govern espanyol.

També, segons 'De Morgen', troben «inacceptable» que el govern belga posi al mateix nivell un «govern regional» amb un govern de l'Estat. «Per aplicar la llei, atacs només cap al govern espanyol», continua.

En l'entrevista al diari belga 'Le Soir', Michel assegura també que la crisi catalana «posa a prova» la Unió Europea perquè estan en joc «qüestions fonamentals com l'expressió del vot, d'opinió o l'ús de la força».

tracking