Diari Més

Junqueras no veuria sorprenent que els consellers del Govern també acabin a la presó

El vicepresident garanteix que farà el que estigui al seu abast perquè els resultats de l'1-O s'implantin «amb les millors condicions i el temps més curt possible»

Imatge d'arxiu del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Junqueras: «la voluntat de diàleg no pot mantenir-se en clima creixent de repressió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, no veuria sorprenent que els consellers del Govern segueixin els passos del líder de l'ANC, Jordi Sànchez, i del d'Òmnium, Jordi Cuixart, i acabin a la presó. «Ateses les circumstancies i que hem vist com colpejaven ciutadans que anaven a votar, a vostè li sorprendria?», ha preguntat Junqueras de manera retòrica a la pregunta de si darrere dels líders de les entitats sobiranistes hi aniran els membres de l'executiu català. En una entrevista a TV3, Junqueras ha garantit que farà tot el que estigui al seu abast perquè s'implantin els resultats de l'1-O que estan en suspens «amb les millors condicions i el temps més curt possible». No ha volgut concretar el calendari argumentant que es farà «en el moment que es consideri més oportú» i ha afegit que també depèn de les circumstàncies internacionals.

Segons Junqueras, els ciutadans van proclamar la república amb el seu vot de l'1-O i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va deixar en suspens la implementació amb la voluntat d'obrir un període de diàleg. «El diàleg és positiu, però no ha de servir d'excusa perquè no es compleixin mandats democràtics, en cap cas», ha avisat.

El vicepresident ha lamentat que l'Estat empresoni persones honrades, en referència als líders de les entitats, i en canvi, es deixin en llibertat persones condemnades per corrupció. D'aquesta manera, Junqueras ha assegurat que el govern espanyol ha indultat sis persones condemnades per corrupció.

tracking