Diari Més

Educació

Ensenyament prepara accions judicials contra els polítics que «injuriïn» l'escola catalana

El Departament diu que el sistema educatiu és «un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme»

Pla obert d'un grup d'alumnes fent una filera davant del seu professor a l'institut-escola Mediterrani de Tarragona, el 12 de setembre del 2017

Campclar, Mediterrani, institut, professor, escola, alumne, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Educació ha advertit aquest dilluns 16 d'octubre que prendrà les accions judicials «necessàries» contra els autors dels «atacs» al model educatiu català i que injuriï els docents. Per protegir als alumnes, docents i al conjunt de l’escola catalana, el Departament d’Ensenyament ha demanat als seus serveis jurídics que emprenguin les accions judicials contra membres del govern espanyol i de diversos partits polítics per les «falsedats i acusacions infundades».

En un comunicat, la Conselleria ha assegurat que l'escola catalana «és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme» i «una de les principals vies d'integració de les famílies nouvingudes, i un veritable ascensor social». «L’escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i per això ha d’atendre les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics», explica.

«La professionalitat dels docents i l’autonomia de centre són el puntal del sistema i en garanteixen la pluralitat». Atacar la professionalitat dels docents és «injuriar-los i intentar atemorir-los» perquè exerceixin «l’autocensura» en tot allò que pugui perjudicar els interessos de qui els injuria.

Segons el Govern, «l’escola catalana és convivència», i aquesta convivència es garanteix i es treballa cada dia amb tots i cadascun dels membres de la comunitat educativa. «Els atacs externs intenten trencar-la i afavorir interessos polítics, mai pedagògics», argumenta. «Aquesta campanya orquestrada no té escrúpols pel fet de prendre com a hostatges el conjunt d’alumnes catalans; és una violació clara de l’article 10 de la Carta Universal dels Drets dels Infants de Nacions Unides: 'L'infant ha de ser protegit contra les pràctiques que puguin fomentar la discriminació racial, religiosa o de qualsevol altra mena'».

El comunicat conclou que al llarg dels 40 anys de franquisme, alumnes, docents i escoles «van patir l’adoctrinament» de la Formación del Espíritu Nacional: «avui la pedagogia i les necessitats dels alumnes són la única guia de l’escola catalana».

A més, recorda que els resultats del sistema educatiu de Catalunya i l’adquisició de les competències bàsiques són un «exemple de transparència» amb la supervisió del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu.

tracking