Diari Més

Ciutadans considera que s'estan vulnerant els drets dels diputats al Parlament

La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, demana la dimissió de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, en roda de premsa al Parlament.

Arrimadas demana la dimissió de ForcadellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha demanat la dimissió de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En una roda de premsa des dels faristols de la cambra, aquest dilluns 16 d'octubre a la tarda, la també líder de l'oposició ha reclamat que Forcadell «reflexioni» i es «plantegi» la seva dimissió perquè «ha permès» que se silenciï la veu de la majoria dels catalans, representats pels grups de l'oposició. A més, Arrimadas ha explicat que Cs demanarà en les properes hores un recurs d'empara al Tribunal Constitucional perquè considera que s'estan vulnerant els drets dels diputats al Parlament, després que JxSí i la CUP hagin acordat deixar en suspens el ple d'aquesta setmana a l'espera de si el govern espanyol aplica l'article 155.

La cap de files de Cs ha afegit que la presidenta del Parlament també ha ajudat a impedir que el Govern se sotmeti al control de la cambra. «Cada minut que es manté al capdavant de la institució és un minut més que el Parlament és atacat per JxSí i tancat a pany i forrellat», ha expressat Arrimadas.

Així mateix, la líder de Cs ha afirmat que el president del Govern, Carles Puigdemont, ha «desaprofitat una oportunitat» per tornar a la legitimitat, després de la carta que ha enviat aquest dilluns al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy.

D'altra banda, Arrimadas no ha defensat que en les properes eleccions al Parlament s'il·legalitzin els programes electorals que puguin incorporar la independència, i ha subratllat que l'aposta de Cs és guanyar també als partits independentistes. «S'ha de poder defensar tot el que es vulgui, però dins la legalitat», ha asseverat.

tracking