Diari Més

Unes 540 empreses han abandonat Catalunya des del referèndum de l'1-O

El major nombre de sortides van ser 212 empreses i es van produir el 9 d'octubre

Imatge d'arxiu d'un edifici de CaixaBank

CaixaBank concedeix 171 milions d'euros a les empreses de la demarcació durant el 2016www.apabanc.es

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 540 empreses han marxat de Catalunya i s'han traslladat a d'altres punts d'Espanya des del referèndum del passat 1 d'octubre, la majoria -533 societats- entre els dies 9 i 11, segons dades del Col·legi de Registradors d'Espanya.

Però el nombre pot ser superior, ja que la xifra de l'11 d'octubre, l'últim dia disponible, inclou dades de Barcelona, Girona i Tarragona, però no de Lleida.

En sentit contrari, des del 2 d'octubre han traslladat el seu domicili social a Catalunya 22 empreses, cosa que deixa un saldo negatiu de 518.

El major nombre de sortides -212 empreses- es va produir el dia 9 d'octubre, jornada prèvia a la sessió del parlament català en la qual s'esperava la declaració d'independència.

El 10 d'octubre es van registrar 177 trasllats de seu, mentre que l'11 d'octubre es van comptabilitzar 144, encara que per a aquell dia només hi ha dades de Barcelona i Girona.

En els dies previs, els canvis de seu van ser molt reduïts: un trasllat el 3 d'octubre; dos, el 5 d'octubre; i quatre, el 6 d'octubre.

La immensa majoria de les companyies que han abandonat Catalunya, 501 de 540, tenia la seva seu social a Barcelona, segons les dades del Col·legi de Registradors.

tracking