Diari Més

Endavant acusa el Govern de «trair» l'1-O amb la suspensió de la declaració d'independència

L'organització de l'esquerra anticapitalista exigeix la proclamació de la República independent al carrer amb un calendari ampli de mobilitzacions

La diputada de la CUP Anna Gabriel parla amb l'exdiputada Isabel Vallet

Endavant acusa el Govern de «trair» l'1-O amb la suspensió de la declaració d'independènciaNúria Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organització de l'esquerra independentista Endavant ha acusat el Govern de «trair» la sobirania del poble expressada en el referèndum de l'1-O i la vaga general del 3 d'octubre. En un comunicat publicat aquest dijous, el col·lectiu anticapitalista -integrat al grup parlamentari de la CUP- considera que la «no proclamació» de la República és un «atac» i un «menyspreu» contra la sobirania del poble. A més, Endavant constata que l'executiu que presideix Carles Puigdemont ha «cedit» davant del «xantatge» de la banca, la patronal i la Unió Europea, i de les "pors del sobiranisme governamental". L'organització també exigeix la proclamació de la República independent al carrer amb un calendari ampli de mobilitzacions de tots els agents que no han donat suport a la «passa enrere» que ha fet el «Govern autonòmic».

Segons Endavant, ara ja només hi ha tres escenaris possibles: ruptura, reforma o involució. En aquesta línia, l'organització de l'esquerra independentista carrega amb duresa contra la reforma constitucional com a objectiu del sobiranisme català, i assevera que aquest escenari «perpetuaria durant dècades la submissió del poble a l'Estat i als dictats de la Unió Europea». A més, Endavant constata que el reformisme és la «via possibilista» en la qual aposta una part del PDeCAT i alguns sectors de poder econòmic català.

El paper parlamentari de la CUP

Com a conseqüència, Endavant dona suport a la proposta del Secretariat Nacional de la CUP perquè el Consell Polític decideixi -previsiblement aquest cap de setmana- si el grup parlamentari cupaire deixa de participar en l'activitat a la cambra, fins que no es facin efectius els resultats de l'1-O.

«L'esquerra independentista s'ha de deure al mandat popular de l'1 i el 3 d'octubre, i no a una pretesa unitat política amb ERC i PDeCAT que si no serveix per a donar compliment a aquest mandat popular, no serveix per a res», subratlla el comunicat.

Finalment, el text dels anticapitalistes conclou que cal continuar treballant en el procés d’autoorganització popular, a més de «desmuntar» el discurs sobre el «diàleg» destinat a justificar la reforma constitucional. Per Endavant, aquest darrer escenari no es pot presentar com un «mal menor», perquè allargaria la pertinença dels Països Catalans a l'Estat durant més generacions.

tracking