Diari Més

Salut publica un vídeo amb consells per evitar l'angoixa davant la situació política actual

Protegir-se de la sobreinformació, cuidar-se i fomentar el sentit de l'humor, essencials per rebaixar la tensió causada pel procés d'independència

El vídeo dóna tres consells per gestinar situacions d'incertesa o estrés social.

Salut publica un vídeo amb consells per evitar l'angoixa davant la situació política actualDepartament de Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet públic, a través de les xarxes socials, un vídeo en el qual es dónen consells per evitar l'angoixa que pot provocar la situació política actual. L'audiovisual explica tres pautes bàsiques i essencials per gestionar les situacions d'incertesa i estrés social. El seu objectiu és ajudar a rebaixar la tensió que poden experimentar els ciutadans davant el procés d'independència.

El primer consell és protegir-se de la sobreinformació. Els mitjans de comunicació són necessaris, però donen informació molts cops al dia. Segons Ingeborg Porcar, dorectora de la Unitat de Crisi de la UAB, cal limitar aquesta informació a dos o com a màxim tres cops al dia, però no estar constantment pendent de les novetats.

La segona pauta és cuidar-se. Per tal de rebaixar l'angoixa cal tenir més cura de l'alimentació i dels hàbits de son, ja que ens ajuden a estar bé. També és important incrementar les activitats que fem normalment i que ens relaxen. Una bona alimentació i les activitats relaxants ens ajuden a compensar el desgastament que ens provoca la situació d'incertesa.

En tercer lloc, Porcar explica que és molt important fomentar el sentit de l'humor. Apunta que cal realitzar activitats que ens distreguin i ens facin riure, ja que d'aquesta manera desconectem de la sensació de perill, cosa que permet relaxar-nos.

Per últim, el vídeo també informa de les situacions en què cal demanar ajuda a professionals: quan portem més de cinc nits sense dormir o descansar, quan malalties prèvies s'agreugen a causa de l'estés o quan recordem imatges angoixants de forma constant.

Tot seguit podeu veure el vídeo.

tracking