Diari Més

Quan Catalunya va ser l'Estat sobirà més curt de la història

La Viquipèdia va modificar i refer en poques hores el llistat dels països que menys han durat

Durant unes hores, Catalunya va ser considerat com l'Estat més breu de la història.

Quan Catalunya va ser l'Estat sobirà més curt de la història

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta gent, sobiranista o no, va tardar una estona a assimilar el que aquest 1o d'octubre va passar al Parlament de Catalunya. Una declaració que no havia estat tal, una suspensió d'una declaració que no havia estat tal, la signatura d'una voluntat política d'independència...

Durant unes hores, però, un dels referents actuals en la recerca d'informació (una qüestiógensmenor donada la 'tecnificació' dels continguts als quals accedeix la gent), va convertir Catalunya en un Estat sobirà.

La Viquipèdia, una eina col·laborativa d'abast mundial, va actualitzar de manera gairebé automàtica el llistat dels Estats sobirans que menys han durat a la història recent. De fet, Catalunya, considerant, segons qui va refer les dades, que havia tingut una breu vida de 8 segons, ocupava el lideratge com a Estat sobirà més curt.

Aquest dimecres, però, les dades han estat renovades i han recuperat la situació d'abans de l'11 d'octubre. Ara, el 'privilegi' de ser l'estat menys longeu és el de la Federació de Repúbliques Russes, l'any 1918, que va durar pas a l'URSS i que, segons la Viquipèdia, va durar, sis hores.

Amb tot, el següent a la llista és l'Estat català, proclamat el 6 d'octubre de 1934 dins la República Espanyola, per Lluís Companys, i que va tenir una durada efectiva de 9 hores.

tracking