Diari Més

Els Mossos asseguren que l'1-O De los Cobos va anul·lar totes les reunions de coordinació policial

La policia catalana ha enviat al TSJC un informe sobre tota la seva actuació el dia del referèndum

El coronel de la Guàrdia Civil i director de gabinet de coordinació i estudis de la secretaria d'Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos, en una imatge d'arxiu

Els Mossos asseguren que l'1-O De los Cobos va anul·lar totes les reunions de coordinació policialMinisteri de l'Interior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra asseguren que el coordinador de l'operatiu policial per l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, va anul·lar les reunions convocades aquell dia perquè els tres cossos policials compartissin informació. Així, la primera reunió, a la qual va assistir la policia catalana, «no es va dur a terme», i les altres trobades convocades «van ser anul·lades» sense justificar-ne el motiu.

Ho ha explicat aquest dimarts al migdia el portaveu dels Mossos, l'inspector Albert Oliva, que ha afegit que aquesta informació i d'altres sobre l'actuació de la policia catalana durant l'1 d'octubre estan recollides en l'informe presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que instrueix la causa contra el Govern. L'informe encara no ha arribat a la taula de la magistrada, Mercedes Armas, que també ha demanat un informe a la Guàrdia Civil i ja té el de la policia espanyola.

Segons el digital 'elnacional.cat', a les 10 del matí d'aquell diumenge hi havia prevista una reunió de coordinació a la Delegació del govern espanyol a Catalunya, en la qual ni la Guàrdia Civil ni la policia espanyola van assistir, i es va comunicar als Mossos que no es farien les altres reunions previstes aquell mateix dia.

tracking