Diari Més

El PSOE ajorna la reprovació de Sáez de Santamaria per les càrregues policials de l'1-O

Robles justifica que volen escoltar la versió del president espanyol, que compareix dimecres al ple

Imatge de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest 1 d'octubre.

El PSOE demanarà la reprovació de Sáenz de Santamaría per la repressió de l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE ha anunciat que ajorna la reprovació de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Sanatamaria, per les càrregues policials de l'1-O. Estava previst que durant la sessió de control de dimecres al matí es fes una interpel·lació urgent a la vicepresidenta i que, posteriorment, es demanés la reprovació de Santamaria a través d'una moció. Tanmateix, la portaveu al Congrés, Margarita Robles, ha anunciat que retiren la interpel·lació urgent i ho justifica perquè abans volen escoltar el posicionament del president espanyol, Mariano Rajoy, que el dimecres a la tarda compareix al ple (a petició pròpia) per analitzar les conseqüències de l'1-O. Depèn de si les explicacions de Rajoy convencen o no als socialistes, Robles apunta que podrien mantenir la interpel·lació a la vicepresidenta per al ple de la setmana vinent.

«Rajoy és el màxim responsable de la política del govern espanyol i volem escoltar-lo primer, per això hem demanat l'aplaçament», ha manifestat Robles a la sortida de la junta de portaveus. Tanmateix, insisteix que el PSOE no renuncia definitivament la reprovació de Santamaria sinó que volen esperar i prendre una decisió en funció de les explicacions del cap de l'executiu espanyol.

Robles tampoc no ha avançat quin serà el posicionament del PSOE davant una moció de Podem que es debat aquesta tarda. El text, autoesmenat aquest mateix dimarts per En Comú Podem, demana als grups que es posicionin davant l'eventual aplicació del 155 o si es decreta l'estat d'excepció.

La portaveu del PSOE al Congrés s'ha limitat a afirmar que el seu partit ha estat «sempre al costat de la Constitució, de l'estat de dret i de la legalitat». «La Constitució estableix un marc molt ampli per al diàleg, faig una última crida a Puigdemont perquè dins del marc constitucional aposti pel diàleg», ha remarcat.

tracking