Diari Més

Arrimadas assegura que la intervenció de Puigdemont és un «cop a la democràcia»

La cap de l'oposició i líder de Cs afirma que el president de la Generalitat ha posat «en perill» l'autonomia de Catalunya

Inés Arrimadas, durant la compareixença davant els mitjans.

Arrimadas assegura que la intervenció de Puigdemont és un «cop a la democràcia»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha assegurat que la intervenció del cap del Govern, Carles Puigdemont, en el ple d'aquest dimarts a la tarda ha estat un «cop a la democràcia». En el seu discurs a l'hemicicle -just després que acabés de parlar el president-, la cap de l'oposició ha titllat de «crònica d'un cop anunciat» i de «cop al sentit comú i al Parlament» el fet que Puigdemont hagi assumit que Catalunya esdevingui un estat, i hagi proposat suspendre els efectes de la independència per mediar. A més, Arrimadas ha afirmat que el president de la Generalitat hagi posat «en perill» l'autonomia de Catalunya. Finalment, la líder de Cs a exigit que Puigdemont convoqui eleccions i posi les «urnes de veritat».

Arrimadas també ha asseverat que el Govern ha aconseguit arribar a la declaració d'independència, allà on «sempre ha volgut» anar l'executiu. Segons la cap de l'oposició, el Govern no havia volgut «mai» el referèndum, i ha recordat que el grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí) no portava la consulta vinculant al seu full de ruta en les eleccions del 27-S de 2015. «Volien declarar la independència sigui com sigui», ha subratllat la dirigent unionista.

A més, Arrimadas ha sentenciat que la declaració d'independència, encara que se suspengui, segueix sent un «cop» al sentit comú, i ha insistit que a Europa «ningú» no ha donat suport al referèndum de l'1-O. En aquesta línia, la líder de Cs ha reiterat que la Unió Europea vol igualtat, solidaritat, unió i basar-se en els drets i les llibertats, i ha acusat el Govern de buscar divisió, insolidaritat i centrar-se en identitats excloents. «Vostè està sol», ha proclamat dirigint-se a Puigdemont, abans de repetir que «cap» líder europeu no està avalant el full de ruta de l'executiu.

tracking