Diari Més

Al Vendrell i a Reus hi ha denúncies presentades contra els Mossos per 'inacció' l'1-O

A la ciutat de Tarragona s'han obert vuit diligències per lesions a participants en el referèndum

Imatge de la càrrega policial que es va produir a Cabra del Camp, a l'Alt Camp.

Al Vendrell i a Reus hi ha denúncies presentades contra els Mossos per 'inacció' l'1-OCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos jutjats tenen obertes diligències com a conseqüència de les accions policials el passat 1-O, ja sigui contra els Mossos per suposada 'inacció' o per les agressions de Policía Nacional i Guàrdia Civil contra els votants que eren als col·legis electorals.

Al Camp de Tarragona i l'Ebre, el jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell ha obert diligències per una denúncia contra els Mossos d'Esquadra per no actuar en un CAP que va obrir per votar i dues denúncies per votacions il·legals.

A Amposta, el jutjat d'instrucció número 4 ha obert una causa per un delicte de lesions per la denúncia d'un particular, a Tarragona hi ha vuit diligències obertes per lesions i a Reus una denúncia per inactivitat dels Mossos.

Les denúncies per lesions provocades per la policia espanyola el passat 1 d'octubre ja sumen 218 persones a la ciutat de Barcelona. Divendres passat eren 130, però aquest dimarts al migdia ja havien augmentat considerablement. Els lesionats es trobaven en 26 col·legis electorals. La immensa majoria són lesions lleus, hematomes i erosions, excepte dos casos greus.

Dels centres on la policia va intervenir, els més afectats són l'Escola Mediterrània de la Barceloneta, amb 27 ferits, el CEIP Estel, amb 18 ferits i danys a les instal·lacions, el CEIP Ramon Llull, amb 28 ferits, i l'institut Pau Claris, amb 15 ferits, just al costat del TSJC. Els casos estan sent investigats pel Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona.

A banda de la capital, hi ha jutjats per tot Catalunya amb causes obertes per lesions contra la policia espanyola i la Guàrdia Civil, per revelació de secrets contra la Generalitat i per suposada inactivitat dels Mossos d'Esquadra.

El jutjat d'instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències per una causa oberta arran de tres denúncies de particulars contra els Mossos per "inactivitat" en un col·legi obert per votar. Aquesta causa està oberta per un delicte de desobediència i la magistrada ha sol·licitat informació als Mossos.

A Santa Coloma de Gramenet, el jutjat d'instrucció número 1 ha obert una investigació per una denúncia d'un particular contra els Mossos d'Esquadra per inactivitat en un col·legi obert per votar.

El jutjat d'instrucció número 4 del Prat de Llobregat ha obert diligències després de rebre dues denúncies contra els Mossos per inactivitat en un col·legi. La causa està oberta per desobediència i s'ha demanat informació als Mossos.

Per la seva banda, el jutjat d'instrucció número 4 de Granollers ha obert diligències prèvies per una denúncia d'un particular per ús de dades personals i s'ha enviat a repartiment.

El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències per revelació de secrets per la denúncia d'un particular per l'ús de les seves dades. També per una denúncia d'un particular contra els Mossos per inactivitat en un col·legi de votació. A més, ha obert vuit diligències per lesions i una altra per atemptat contra un agent de la Guàrdia Civil.

Un jutjat de Rubí investiga una causa per desobediència i lesions després d'una detenció. Un jutjat de Gavà té quatre denúncies per inactivitat dels Mossos. A L'Hospitalet de Llobregat el jutjat ha obert diligències per una denúncia per delicte de lesions contra la policia espanyola, però la causa s'ha arxivat per falta d'autor conegut.

A Terrassa i Martorell s'investiga l'ús de dades personals, i a Sabadell es va denunciar l'inactivitat dels Mossos.

A la Catalunya Central i la vegueria del Penedès, el jutjat de Manresa té una denúncia per lesions contra la Guàrdia Civil i a Berga hi ha dues denúncies per revelació de secrets.

A Vilanova i la Geltrú, el jutjat d'instrucció número 2 ha obert diligències per desobediència per inactivitat dels Mossos i per denúncia de dos particulars per existència de l'aplicació per saber on es podia votar.

A Girona, el jutjat d'instrucció número 3 de Figueres ha obert diligències per revelació de secret per ús de dades personals i una altra contra l'alcaldessa de Roses per decisions relacionades amb l'1 d'octubre.

A Sant Feliu de Guíxols hi havia una denúncia per lesions per les càrregues a Barcelona que ja s'ha remès al jutjat barceloní.

A Ponent i el Pirineu, el jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell té obertes diligències per desobediència a les mesures acordades pel TSJC per "impedir" l'ús de locals o edificis públics per a la preparació de la celebració del referèndum. El jutge va obrir les diligències per permetre's la votació "almenys" en set punts i va demanar informació als Mossos.

En la mateixa línia que el de la Seu d'Urgell ha obert diligències el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que també ha demanat informació a la policia catalana. Aquest jutjat també ha rebut quatre querelles presentades per particulars per diversos fets durant les actuacions policials.

tracking