Diari Més

Barcelona es desborda per defensar la unitat d'Espanya

Prop d’un milió de persones participen a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana

Prop d'un milió de persones es manifesten a Barcelona a favor de la unitat d'Espanya.

Multitudinària manifestació unitàriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partidaris de defensar la unió d’Espanya han exhibit múscul aquest diumenge amb una multitudinària manifestació a Barcelona, organitzada per Societat Civil Catalana i que ha comptat amb la presència de diferents partits polítics i d’altres autoritats. En total 950.000 persones segons la organització (350.000 segons la Guàrdia Urbana) han pres part en la cita, que ha començat amb una concentració a plaça Urquinaona abans de recórrer la Via Laietana i l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a l’escenari situat davant l’estació de França, a tocar del parc de la Ciutadella.

La riuada de gent ha sorprès als propis membres de l’organització, tal com han reconegut alguns dels membres de Societat Civil Catalana. De fet, l’afluència de gent ha estat tan gran que moltes persones no han pogut completar el recorregut ja que els carrers estaven col·lapsats. La d’aquest diumenge ha estat, des de l’inici del Procés, la manifestació unitària més multitudinària on hi han participat, a més de centenars de milers de catalans, molts altres ciutadans provinents d’arreu d’Espanya.

A la capçalera, aguantant la pancarta on es llegia ‘Prou! Recuperem el seny’, lema de la manifestació, s’hi ha pogut veure membres de Societat Civil Catalana i representants polítics com Albert Rivera i Inés Arrimadas de Ciutadans, o Xavier Garcia Albiol del Partit Popular. Mario Vargas Llosa i el socialista Josep Borrell han estat els encarregats dels parlaments realitzats a l’escenari situat a tocar del parc de la Ciutadella, on la primera línia de la manifestació ha arribat poc més de dues hores després d’iniciar el recorregut.

La jornada ha transcorregut en un ambient familiar i festiu, sense aldarulls ni enfrontaments tret d’alguns manifestants que han increpat els Mossos d’Esquadra situats a la plaça de Sant Jaume als quals han preguntat, a crits, ‘On éreu l’1 d’octubre?’. Milers de banderes espanyoles, senyeres i alguna bandera europea testimonial han posat el color a una manifestació en la que s’han sentit càntics a favor d’Espanya però també contra l’independentisme i el President Carles Puigdemont.

tracking