Diari Més

El Govern ha presentat aquest divendres el recompte oficial dels vots de l'1-O

El Sí va sumar 2.044.038 vots i a Tarragona és on es va registrar una participació més baixa.
Les dades es presenten 48 hores hàbils abans de la compareixença de Puigdemont al Parlament.

Recompte de vots a l'institut Martí i Franquès de Tarragona l'1-O.

El Govern ha presentat aquest divendres el recompte oficial dels vots de l'1-OJaume Sellart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern català ha xifrat en 2.044.038 els vots favorables a la independència en la consulta de diumenge passat, segons el seu recompte oficial, cosa que obre el termini de 48 hores per a una declaració unilateral d'independència (DUI) d'acord amb la Llei del Referèndum, suspesa pel Constitucional.

El Govern ha facilitat avui el recompte definitiu de la votació de l'1-O, en la qual, segons els seus càlculs, van participar 2.286.217 persones (el 43% del cens), de les quals 2.044.038 van votar 'sí', mentre que 177.547 van votar 'no', uns altres 44.913 en blanc i 19.719 van ser vots nuls.

La Llei del Referèndum, suspesa pel Tribunal Constitucional igual que el decret de convocatòria del referèndum de l'1-O, estableix que el Parlament, «dins dels dos dies següents a la proclamació dels resultats, celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal d'independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l'inici del procés constituent».

Segons les dades facilitades aquesta tarda per la Generalitat, del cens total de 5.313.564 van participar en la votació de l'1-O, el 43,03% del cens, dels quals el 90,18% van votar 'sí', 7,83% van votar 'no', i un 1,98% en blanc.

El Govern català ha traslladat ja al Parlament aquests resultats definitius en la qualitat d'administració electoral de Catalunya, després que dissolgués la Sindicatura Electoral.

-------------------------------

El resultats POBLE A POBLE

-------------------------------

La Llei del Referèndum estableix que l'administració electoral està formada pel Govern i per la Sindicatura, però els membres d'aquest organisme van renunciar al càrrec després que el Constitucional els imposés una sanció de 12.000 euros al dia.

La publicació oficial del recompte de la jornada de l'1-O es produeix, precisament, 48 hores hàbils abans de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Parlament fixada per al dimarts 10 d'octubre a les sis de la tarda, tal com han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

Sobre el paper, la compareixença de Puigdemont, tal com s'ha sol·licitat, només és per «informar de la situació política actual», sense menció a la llei de referèndum suspesa pel TC, ni a l'1-O, ni a una eventual declaració unilateral d'independència.

No obstant això, la CUP ha assegurat en roda de premsa que el ple ha de servir per ratificar els resultats del referèndum i declarar la independència.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, la província que va registrar una major participació va ser la de Girona (53,32%), seguida de Lleida (52,83%) i Barcelona (41,23), mentre que Tarragona va tenir un índex lleugerament inferior (40,62%).

També Girona va ser la que va encapçalar el major nombre de 'sís' (94,83%), seguida de Lleida (93,84%), Tarragona (92,88%) mentre que a Barcelona la independència va obtenir menys suports (88,69%).

La segona comarca amb menys participació, per darrere d'Aran (24,44%), ha estat la del Baix Llobregat amb només un 32,97% de participació -és una comarca amb un alt percentatge població d'origen emigrant-, mentre que la comarca del Priorat ha estat la que ha tingut un índex més alt de mobilització (85,42%) del cens.

tracking