Diari Més

Colau vol convèncer a Sánchez de presentar una moció de censura

Barcelona en Comú rebutja trencar el pacte amb el PSC

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest al ple de l'Ajuntament de Barcelona, aquest 6 d'octubre.

Colau vol convèncer a Sánchez de presentar una moció de censuraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Barcelona, AdaColau, ha reconegut avui que vol «convèncer» al líder del PSOE, Pedro Sánchez, de presentar una moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy, per la qual cosa ha rebutjat trencar el pacte del govern municipal amb el PSC com li demanaven els independentistes.

Durant el ple municipal, tant elPDeCATcom ERC i laCUPhan criticat la postura del PSC, contraria al referèndum celebrat l'1 d'octubre malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional, i han reclamat aColauque trenqui el pacte de govern amb els socialistes.

Colaus'ha mostrat «sorpresa» per la petició dels independentistes ja que, al seu judici, el pacte amb el PSC «no és una preocupació per als ciutadans» de Barcelona.

Així mateix, ha reivindicat que un moment de «màxima complexitat» com l'actual requereix de «diàleg», per la qual cosa ha manifestat la seva voluntat de mantenir l'actual govern municipal per «construir ponts i demanar a Pedro Sánchez una moció de censura» contra Rajoy.

Així mateix, l'alcaldessa ha defensat que el segon tinent d'alcalde, JaumeCollboni(PSC), va rebutjar els fets violents del passat 1-O sense que ningú l'hi «demanés» i ha reiterat: «No veig motius per trencar el govern sinó per construir més ponts en aquest sentit».

tracking