Diari Més

Bayer reclama un «marc estable» per poder mantenir la seva activitat a Catalunya

Les empreses del sector químic eviten pronunciar-se majoritàriament sobre un possible trasllat de les seves seus socials

Imatge aèria de la fàbrica de Bayer a Tarragona.

Bayer reclama un «marc estable» per poder mantenir la seva activitat a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional química i farmacèutica alemanya Bayer ha reclamat un «marc polític, econòmic i jurídic estable» que li permeti «assegurar el normal desenvolupament de la seva activitat» a Catalunya. La companyia, que actualment té ubicada a Sant Joan Despí la seva seu social, no ha volgut pronunciar-se específicament sobre un possible trasllat arran la situació política oberta pel referèndum de l'1-O. «Bayer no efectuarà cap valoració basada en supòsits del que podria passar», ha assegurat en un comunicat.

Tot i no allunyar-se tampoc en excés de la calculada ambigüitat, la seva filial Covestro, amb seu social a Tarragona, ha recordat que el seu compromís està basat «en les condicions laborals i empresarials que fereix el territori on opera». «El grup manté la seva aposta i compromís amb aquest mercat i amb els seus dos centres de producció a Tarragona i Barcelona», han indicat en un comunicat, en el qual han evitat «entrar a valorar qüestions o debats polítics».

Per la seva banda, la companyia química Ercros ha evitat també pronunciar-se sobre la qüestió d'una possible marxa de Catalunya.

tracking