Diari Més

Bassa: «els canvis de seu no afectaran les plantilles ni l'economia catalana»

La consellera de Treball i Afers Socials demana «tranquil·litat» i diu que aquests moviments eren «previsibles»

Bassa: «els canvis de seu no afectaran les plantilles ni l'economia catalana»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, assegura que els canvis de seu social de bancs i empreses «no afectaran les seves plantilles» ni tampoc comprometran «l'economia catalana». La consellera demana «tranquil·litat» dient que aquests moviments, de fet, eren «previsibles». «Ja sabíem que passaria, però vivim en un món global en què el lloc on una empresa tingui la seu social no suposa cap diferència», ha dit Bassa. La consellera també ha recordat que, precisament, ni Banc Sabadell ni CaixaBank han decidit «fer el trasllat de domicili fiscal a Madrid». Una entitat, el Sabadell, va a Alacant; i l'altra, CaixaBank, a València. Per últim, Dolors Bassa ha insistit en el caràcter «pacífic i dialogant» del procés, i ha assegurat que, a diferència de l'Estat, Catalunya no farà mai «boicots de productes ni anar en contra d'empreses o marques».

«Catalunya té una economia estable i no ens afectarà». La consellera de Treball i Afers Socials assegura que, per més canvis de seu fiscal que hi hagin, tant l'estabilitat de les plantilles com futures ampliacions d'empreses no se'n veuran compromeses. «La raó social és, simplement, a efectes fiscals», ha recordat Dolors Bassa.

A més, en relació als dos bancs, la titular de Treball i Afers Socials també ha dit que cal «ser conscient» que cap de les dues entitats ha apostat per Madrid per situar-hi la seu social. Una ha anat a Alacant i l'altra, a València. Bassa també admet que els dos bancs han rebut «pressions» que els han dut a fer el canvi de domicili fiscal.

«Tranquil·litat absoluta»

Pel què fa a les empreses, la consellera ha fet una crida a la «confiança absoluta» en cas que alguna firma traslladi la seva seu social fora de Catalunya. «Això no afectarà les plantilles ni tampoc futures ampliacions, perquè la raó social és, de fet, un tema fiscal», ha puntualitzat Bassa.

De fet, la consellera ha recordat que aquests darrers anys també hi ha hagut «empreses privades compromeses amb Catalunya» que han traslladat la seu social. I que això no ha afectat. «Tenim una economia estable i que va bé», ha conclòs.

tracking