Diari Més

L'Íbex 35 obre de nou amb números vermells per les incerteses del conflicte d'Espanya amb Catalunya

En els primers minuts de la sessió, el selectiu espanyol recuperava el color verd

Una pantalla de l'interior de la Borsa mostra un gràfic amb l'evolució de l'IBEX 35

L'IBEX 35 s'enfonsa gairebé un 3% mentre la prima de risc s'alça per sobre dels 133 punts bàsicsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Íbex 35, el selectiu de la borsa espanyola que va tancar aquest dimecres amb la caiguda més important (-2,85%) des del 24 de juny de l'any passat amb el 'Brexit', ha obert de nou amb número vermells i s'ha deixat el 0,38%, situant l'índex en 9.926 punts. Tot i aquest descens inicial, en els primers minuts de la sessió, l'indicador recuperava el color verd superant la línia dels 10.000 punts. En l'obertura, CaixaBank i Banc Sabadell protagonitzaven les caigudes amb descensos de l'entorn del 2% i del 3%, respectivament. Tot i això, els títols de CaixaBank recuperaven el color verd un cop oberta la jornada.

La prima de risc, per sobre els 130 punts

Per altra banda, la prima de risc es mantenia aquest dijous al mati per sobre del 130 punts amb una pèrdua de valor del bo a 10 anys que cotitzava per sobre de l'1,8%, cosa que el situa en el percentatge més alt des del mes de març d'aquest any. La prima de risc, el diferencial entre el cost del bo a 10 anys del Tresor espanyol i el bo a 10 anys d'Alemanya, se situava a primeres hores de la sessió en un valor no vist des del mes de maig d'aquest any. El conflicte entre Catalunya i Espanya està marcant el comportament d'aquesta prima de risc. El passat divendres, en vigílies de la celebració del referèndum de l'1-O, el risc país se situava en 112 punts, i amb els increments que està registrant aquest dijous ja s'encadenen 4 dies de pujades.

La prima de risc es calcula observant el comportament de les compravendes dels bons i obligacions en el mercat secundari. Aquest dijous, el Tresor espanyol té previst fer un a emissió de bons i obligacions per intentar col·locar 5.250 milions d'euros i s'haurà de veure si aquesta tendència a l'alça que està impactant en el mercat secundari per les incerteses del conflicte català es trasllada també al mercat primari de la deute sobirana.

tracking