Diari Més

El CGPJ obre expedient a un jutge que va criticar el «terrorisme policial» del'1-O

El titular del contenciós 17 de Barcelona es preguntava en un fòrum si faran «com sa Borbònica Majestat i ens mirarem al melic per no perdre la plaça»

Imatge de la Guàrdia Civil a Garrigàs, a l'Alt Empordà, el passat 1-O

El CGPJ obre expedient a un jutge que va criticar el «terrorisme policial» del'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El promotor de l'Acció Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dijous obrir diligències informatius al titular del jutjat contenciós número 17 de Barcelona, Federico Vidal, que en un fòrum judicial i fent ús del seu correu oficial va enviar un missatge on criticava el «terrorisme policial» de l'1-O. El jutge també es preguntava si faran «com sa Borbònica Majestat i ens mirarem al melic per no perdre la plaça». El promotor assegura haver tingut coneixement dels fets a través dels mitjans i que, un cop acrediti la seva veracitat, determinarà «si existeix alguna infracció disciplinària».

Segons el missatge enviat a través d'un correu electrònic del poder judicial que publicat a 'Ok diario', Vidal pregunta si han «pegat», «vexat», «insultat en públic o amenaçat» algun jutge a Catalunya. «Si és això, tota la meva solidaritat i repulsa», tot i que afegeix que no en té notícia. Si no és així, de què ens lamentem?», afegeix.

»Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí vam patir a Catalunya. Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats?», continua, «ni sobre els 2,3 milions de persones que es van sentir coaccionades, insultades i menystingudes per voler votar? De debò que no hi ha res a dir?»

El jutge segueix el seu missatge amb una referència a Felip VI: «Fem com sa Borbònica Majestat i ens mirem el melic per no perdre la plaça o ens enfrontem amb la dura realitat de forma valenta, o sí que haurem d'atendre problemes de veritat». Vidal acaba el missatge dient que no vol mantenir «cap debat sobre la qüestió» i que no respondrà.

El magistrat ja ha estat notificat de l'obertura de les diligències informatives, segons ha assegurat el CGPJ.

tracking