Diari Més

Zoido: «Els assetjaments a policies i guàrdies civil són actes d'odi i totalitarisme i tindran una resposta jurídica»

El ministre es reuneix amb Rajoy a la Moncloa per tractar les conseqüències de les càrregues de l'1-O

Imatge d'arxiu del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido.

Zoido: «Els assetjaments a policies i guàrdies civil són actes d'odi i totalitarisme i tindran una resposta jurídica»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que els actes «d'assetjament» a policies i guàrdies civils després de les càrregues de l'1-O s'han de qualificar «d'odi i totalitarisme» i ha afegit que són «inacceptables». Per això, ha dit que tindran «la corresponent resposta jurídica d'un estat de dret». En una declaració institucional, ha mostrat el suport a tots els efectius i ha acusat Puigdemont de ser el responsable dels «actes tumultuaris» que s'estan produït a Catalunya. «Puigdemont està empenyent la societat cap a un precipici i anima a la rebel·lió als carrers», ha declarat. Per això, alerta que el ministeri prendrà «totes les mesures necessàries per frenar els actes d'assetjament». Aquest dimarts, coincidint amb l'aturada general a Catalunya per les càrregues policials, el ministre s'ha reunit a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per tractar la situació. Zoido també s'ha reunit amb la cúpula del Ministeri de l'Interior.

El ministre de l'Interior assegura que els policies i guàrdies civils desplaçats a Catalunya «per fer complir la llei» han estat objectiu «d'insults i obligats a abandonar els hotels on s'allotjaven» (de moment, han transcendit només els casos de Calella, Pineda i Figueres). En aquest sentit, ha alertat que tindran «una resposta jurídica» per part del ministeri.

«Aquests actes tumultuaris són la conseqüència directa de les paraules de Puigdemont demanant que els policies i els guàrdies civils marxin de Catalunya, quan estan aquí garantint la llibertat i drets de tots els catalans», ha manifestat Zoido, que considera que aquests «actes d'odi exigeixen la condemna del ministeri i dels demòcrates». «Veiem com Puigdemont empeny la societat cap a un precipici i anima a la rebel·lió als carrers», afegeix. Altres qualificatius usats pel ministeri per definir les concentracions en contra de les càrregues policials són «acte antidemocràtics i sense raó».

Un cop més, ha fet una crida a la Generalitat a «reprendre el camí de la llei i l'estat de dret». «Des de la convivència pacífica és com es construeixen el poble, sinó només tindrem odi i totalitarismes», declara.

Reunions al més alt nivell

Aquest matí, Zoido s'ha reunit amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al palau de la Moncloa per tractar sobre aquest assumpte. També hi ha hagut reunió al ministeri amb tota la cúpula d'Interior per valorar els esdeveniments. Aquest dimarts, aturada general a Catalunya, hi ha manifestacions multitudinàries a moltes ciutats per condemnar l'actuació policial dels cossos i forces de seguretat de l'Estat el passat 1-O i per defensar els drets civils.

tracking