Diari Més

Sánchez reclama a Rajoy que obri una negociació «immediata» amb Puigdemont

El grup socialista va mostrar el seu «profund desacord» amb les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Imatge de Rajoy rebent a Sánchez per analitzar la situació després de l'1-O.

Sánchez reclama a Rajoy que obri una negociació «immediata» amb Puigdemont

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat avui al cap del Govern, Mariano Rajoy, que obri una negociació «de forma immediata» amb el president de la Generalitat, CarlesPuigdemont, i parli amb «totes les formacions» per abordar la crisi catalana «amb ambició i sense exclusions».

Sánchez ha plantejat aquesta demanda a Rajoy en la reunió mantinguda en el Palau de la Moncloa, on ha considerat que «el diàleg és més necessari que mai» després del viscut a Catalunya l'1 d'octubre, segons informa el PSOE en un comunicat.

La trobada entre Rajoy i Sánchez, que s'ha perllongat al voltant d'una hora i mitja, s'emmarca, segons Ferraz, «en la disposició del PSOE per contribuir a resoldre la crisi institucional de Catalunya».

La cita ha tingut lloc després que el president del Govern anunciés ahir a la nit la seva intenció de dur a terme una sèrie de contactes amb els partits amb representació parlamentària davant el desafiament independentista.

Segons el secretari general del PSOE, Rajoy ha d'obrir aquesta ronda amb Unidos Podemos i la resta de forces parlamentàries per emprendre «aquest diàleg amb ambició i sense exclusions, obrint-ho a totes les formacions i afrontant-ho amb una perspectiva que superi la dialèctica de blocs».

Al mateix temps, Sánchez ha instat al cap de l'Executiu a «restablir el contacte i obrir una negociació de forma immediata» ambPuigdemont per entaular «un diàleg que avui és més necessari que mai», afegeix la nota, de quatre paràgrafs.

En la reunió, el secretari general del PSOE ha mostrat el seu rebuig a les càrregues policials que va haver-hi per impedir el referèndum il·legal i que «van deixar un balanç de centenars de ferits».

Sánchez ha informat a Rajoy que el grup socialista al Congrés exigirà «explicacions i responsabilitats» al Govern «en un format i amb un contingut que es concretarà en les properes hores».

El líder socialista ja va expressar ahir a la nit a Ferraz el seu «profund desacord» amb les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i va anticipar que s'exigirien responsabilitats als alts càrrecs que les van ordenar.

La trobada amb Sánchez precedeix a la que Rajoy manté amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, també a Moncloa.

Rajoy va sortir a saludar a Sánchez a les portes de l'edifici del Consell de Ministres del complex de Moncloa i es van encaixar la mà per posar somrients davant els fotògrafs.

El líder socialista ha optat per no comparèixer davant els mitjans al final de la trobada a Moncloa i fixar la seva postura en un comunicat.

tracking