Diari Més

L'Hotel de Calella que allotjava la Guàrdia Civil expulsa els agents després dels fets de l'1-O

Els responsables de l'establiment asseguren que els van enganyar perquè els deien que eren policia antijihadista

Agents de paisà de la Guàrdia Civil van atacar els manifestants que hi havia davant l'hotel, aqust diumenge a la nit.

L'Hotel de Calella que allotjava la Guàrdia Civil expulsa els agents després dels fets de l'1-ORàcio Calella TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de l'Hotel Vila de Calella (Maresme) han expulsat el destacament de més de 100 agents de la Guàrdia Civil que feia aproximadament tres setmanes que s'hi allotjava. El representant de l'empresa gestora de l'hotel, David Coll, ha explicat a l'ACN que la decisió s'ha pres després dels aldarulls que van protagonitzar els agents la nit de l'1 d'octubre, quan vestits de paisà van atacar amb porres extensibles un grup de ciutadans que es manifestava al carrer. Coll assegura que la Guàrdia Civil els va enganyar perquè van dir-los que eren agents de reforç davant l'amenaça jihadista a Catalunya i no unitats pensades per intentar boicotejar el referèndum. «La sensació d'haver-los tingut a casa és horrorosa. Mai més agafarem aquesta púrria», ha etzibat. L'hotel tanca ara portes i ja no tornarà a obrir fins la propera temporada.

Els responsables de l'establiment asseguren que han pres la decisió per ells mateixos, de manera convençuda i neguen pressions de qualsevol tipus. En aquest sentit, Coll ha volgut aclarir el posicionament de l'hotel s'ha pres al marge de les declaracions de l'alcaldessa, Montserrat Candini, que lamentava aquest dilluns al migdia la presència d'agents a la ciutat.

»Estem desfets. Pensàvem que eren policia antijihadista que venia a ajudar i fins i tot fa uns dies ens van dir que havien detingut un terrorista», es lamenten ara des de l'empresa. Els agents de la Guàrdia Civil feia unes tres setmanes que eren a Calella i no tenien data fixada per marxar.

Coll detalla que a primera hora d'aquest matí els ha comunicat que no eren benvinguts a l'establiment després dels aldarulls provocats la nit anterior a Calella, així com de l'actitud mostrada arreu del país durant la celebració del referèndum: «Al principi s'han fet una mica el ronso, però han acabat marxant. No els volem mai més».

El representat de l'empresa gestora de l'Hotel Vila lamenta que la situació hagi pogut incomodar alguns veïns i demana que no se'ls criminalitzi perquè també ells van ser víctimes d'un engany. Un cop desallotjat el destacament de la Guàrdia Civil, l'establiment tanca portes fins la propera temporada d'estiu, com tenien previst inicialment.

L'Hotel Les Palmeres no vol més policia espanyola

D'altra banda, l'Hotel Les Palmeres de Calella, que en el seu cas allotjava agents de la policia espanyola, ha condemnat a través d eles xarxes socials les accions «desproporcionades i covards» de la policia espanyol i la Guàrdia Civil «contra els nostres ciutadans». En aquest sentit, asseguren que d'ara en endavant no s'acceptaran més grups d'agents «davant les inhumanes actuacions dels cossos de seguretat de l'estat espanyol envers les concentracions pacífiques dels ciutadans de Catalunya».

tracking