Diari Més

La policia espanyola i la Guàrdia Civil entren per la força a dos col·legis de Barcelona

A Sant Julià de Ramis han entrat trencant els vidres de l'institut

La Policia Nacional actuant davant l'institut Ramon Llull de Barcelona.

La policia espanyola i la Guàrdia Civil entren per la força a dos col·legis de Barcelona@alazaver

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola i la Guàrdia Civil han començat a intervenir cap a tres quarts de nou del matí en diversos col·legis electorals per evitar les votacions pel referèndum. Una vintena d'agents antidisturbis de la policia espanyola s'han presentat al CEIP Ramon Llull de Barcelona, situat a la cruïlla entre Consell de Cent i Marina, però a davant s'han trobat un centenar de persones que els impedeixen entrar al centre. En aquest punt de votació la situació és tensa. També, els antidisturbis s'han desplegat a l'IES Jaume Balmes, al carrer Pau Claris de la capital catalana, i aquí també hi ha moments de tensió entre els agents i les persones que esperen a les portes del centre per votar.

La Policia Nacional intentant establir un cordó davant l'institut Ramon Llull de Barcelona.

A Sant Julià de Ramis és on hi ha més aldarulls, ja que la Guardia Civil està intentant entrar a la força al col·legi electoral, trencant els vidres. En aquesta localitat és on ha de votar el President Carles Puigdemont.

També hi ha hagut desplegament policial a Sant Vicenç dels Horts, en aquest cas, dels Mossos d'Esquadra. Agents de la policia catalana s'han personat a l'escola Sant Jordi, on ha de votar Oriol Junqueras, per entrar-hi. Tot i ser avisada que no deixar passar podria constituir delicte, la gent concentrada davant el col·legi electoral s'ha negat, pacíficament, a deixar entrar els Mossos.

L'Escola Nostra Llar de Sabadell, on hauria de votar Carme Forcadell, també ha estat esenari de moments de tensió. La Policia Nacional ha entrat per la força al centre educatiu i, a l'exterior, s'han produït enfrontaments amb la gent que es resistia pacíficament.

tracking