Diari Més

La Fiscalia valorarà al final del dia si actua contra els Mossos per «passivitat» a l'hora de desallotjar col·legis

El TSJC havia ordenat a la policia catalana desallotjar totes les seus electorals abans de les sis del matí de l'1-O

Imatge d'arxiu de l'1-O al col·legi de l'escola Teresa Pàmies de Reus.

L'ACM i l'AMI es proposen desmuntar «les mentides sobre l'1-O» amb testimonis d'alcaldesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l'Estat valorarà al final del dia si actua contra els Mossos d'Esquadra per actuar «de manera passiva» a l'hora de desallotjar les seus electorals. La jutgessa del TSJC que dirigeix la instrucció, Mercedes Armas, havia demanat als Mossos que desallotgessin les seus electorals abans de les sis del matí d'aquest diumenge. En les hores prèvies, els agents han anat a comunicar personalment aquesta ordre als manifestants que havien ocupat múltiples col·legis electorals.

Finalment, però, qui ha fet desallotjaments usant la força ha estat la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Des del Govern asseguren que l'actuació de les policies estatals s'ha fet sense cap comunicació prèvia als Mossos. Un extrem que neguen fonts del govern espanyol. Fonts de la fiscalia apunten que la «valoració de l'actuació dels Mossos» no es podrà fer fins que acabi el dia.

Tanmateix, aquest dimecres la magistrada del TSJC havia demanat a la fiscalia que «cessés les diligències, actuacions i instruccions» que estigues fent en relació a l'1-O, i es va posar al capdavant de la instrucció, tal i com indica la Llei d'Enjudiciament Criminal quan uns fets ja estan en mans d'un jutge.

tracking