Diari Més

Comencen a arribar urnes per l'1-O a alguns col·legis electorals catalans

La urna a l'Escola Misericòrdia de Reus ha arribat camuflada

La urna ha arribat camuflada a l'Escola Misericòrdia de Reus.

Comencen a arribar urnes per l'1-O a alguns col·legis electorals catalansAlbert Vendrell | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les urnes per al referèndum d'autodeterminació de Catalunya que s'ha de celebrar aquest diumenge 1 d'octubre han començat a arribar a alguns col·legis electorals. Un dels punts del Camp de Tarragona que ja compta amb la seva urna és l'Escola Misericòrdia de Reus, on el recipient on es posaran les paperetes ha arribat tapada i camuflada amb un dibuix. Les urnes també han arribat a l'Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i ja estan a l'interior preparades per ser utilitzades.

També, de matinada ja s'han començat a veure les primeres urnes i paperetes a alguns col·legis a la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona o a les escoles Ausiàs March i Dovella de Barcelona. Les urnes també han arriba a indrets com al barri de la Bordeta de Lleida.

Un dels primers a difondre l'arribada de les urnes ha estat l'exdiputat de la CUP David Fernández, que a través de Twitter ha piulat: «Que truquin a la porta de l'escola i sigui la repartidora de somnis. Acaben d'arribar les urnes, sí. Dovella esclata: plorant i aplaudint». Altres tuitaires també han informat de l'arribada de les urnes als seus col·legis.

Milers de persones ja fan cua a aquesta hora a les portes dels col·legis electorals del referèndum de l'1 d'octubre. De fet, des de les cinc de la matinada s'ha intensificat el moviment als centres educatius i també a altres punts de votació, tot i que els Mossos d’Esquadra tenen l’ordre judicial de desallotjar i precintar els punts de votació a les sis del matí. Moltes persones s'han quedat a dormir aquesta nit als col·legis.

Mentrestant, també una seixantena de vehicles tot terreny de la Guàrdia Civil han sortit del Port de Barcelona, presumptament per intentar fer complir l'ordre d'impedir les votacions de la consulta d'autodeterminació suspesa de manera cautelar pel Tribunal Constitucional. Els vehicles han començat a sortir poc després de les cinc del matí de manera esgraonada. Cadascun dels cotxes va ocupat al màxim d'agents i marxen amb els llums policials activats. Han abandonat la Zona Franca en direcció Barcelona.

Les urnes, al Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Comencen a arribar urnes per l'1-O a alguns col·legis electorals catalansJoan Antoni Torreblanca

Les urnes, al Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Comencen a arribar urnes per l'1-O a alguns col·legis electorals catalansJoan Antoni Torreblanca

tracking