Diari Més

El govern mostra les urnes de l'1-O i afirma que hi ha 5.343.000 persones convocades a votar

El referèndum comptarà amb 6.299 meses repartides en 2.315 col·legis electorals a tot Catalunya

Imatge

El govern mostra les urnes de l'1-O i afirma que hi ha 5.343.000 persones convocades a votarGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha presentat, aquest divendres 29 de setembre, el dispositiu que s'ha preparat per al proper 1-O. En la compareixença del vicepresident Oriol Jonqueres junt als consellers de Presidència, Jordi Turull i d'Exteriors, Raül Romeva, s'han mostrat les urnes que s'utilitzaran per votar en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i s'ha afirmat que hi haun total de 5.343.358 persones majors de 18 anys convocades a participar-hi. En total hi haurà 6.299 meses electorals repartiges en 2.315 col·legis a tot Catalunya.

En la compareixença també s'han mostrat les urnes que la Generalitat ha preparat per tal que es pugui votar el proper 1-O. Es tracta d'urnes de plàstic, amb el logotip de la Generalitat de Catalunya i que van precintades amb unsplàstics de color vermell.

Els membres del Govern de la Generalitat han defensat la legalitat del referèndum i que tenen l'intenció de seguir negociant amb l'Estat, segons ha informat Romeva. També han volgut deixar clar que «diumenge es votarà» tot i l'actuació «desproporcionada» de l'Estat per impedir-ho, segons paraules de Turull. Per la seva banda, Jonqueres ha assegurat que hi haurà «alternatives» en aquells llocs en els quals s'impedeixi votar l'1-O, de manera que tots els catalans que ho vulguin podran votar i els resultats tindran «tota la validesa que els correspon». També ha dit que «totes les meses estaran operatives» i ha alertat a la ciutadania que «no caiguin en les provocacions d'aquells que volen impedir el vot».

tracking